Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά στο Καζακστάν για την ενίσχυση συνεργασίας με την πόλη Ακτάου

Επίσημη επίσκεψη στις πόλεις Ακτάου και Αστάνα του Καζακστάν πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά, αποτελούμενη από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο της Υπηρεσίας Δόμησης Δημήτρη Αράπη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά Βασίλη Ταταρόπουλο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της επικείμενης αδελφοποίησης των πόλεων – λιμανιών Πειραιά και Ακτάου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Ακτάου Αμπιλκάιρ Μπαιπάκοφ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας και των λιμενικών υποδομών.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης, με τον Περιφερειάρχη της περιοχής Μανγκιστάου Νουρνταουλέτ Κιλίμπαγεφ, κατά την οποία συζήτησαν μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Καζακστάν Ευθαλία Κακιοπούλου, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Πειραιά και των πόλεων του Καζακστάν.

Η επίσκεψη αυτή συνέβαλε στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ Πειραιά και Ακτάου, δημιουργώντας τις βάσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ανταπόδοση της επισκέψεως, αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία του Καζακστάν προγραμματίζει να επισκεφθεί την πόλη του Πειραιά το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

ΖeniΘ: Γιορτάζει την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου

3.090.504 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Σεπτέμβριο