Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Επιμένει ο Γιώργος Οικονόμου: Η διοίκηση της Seanergy «κλέβει» τα δικαιώματα διακυβέρνησης των μετόχων

Γιώργος Οικονόμου - Σταμάτης Τσαντάνης

Γιώργος Οικονόμου - Σταμάτης Τσαντάνης

Κλιμακώνεται η διαμάχη του Γιώργου Οικονόμου με την διοίκηση της Seanergy Maritime Holdings αναφορικά με την σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας, με τον μεγιστάνα της ναυτιλίας να κατηγορεί την εισηγμένης ναυτιλιακή ότι «κλέβει από τους μετόχους» τα δικαιώματα διακυβέρνησης τους.

Με νέα επιστολή της εταιρείας του Sphinx, μέσω της οποίας κατέχει ποσοστό σχεδόν 9% της Seanergy, απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση της εισηγμένης ναυτιλιακής, μέσω της οποίας υπερασπίστηκε την στρατηγική της και χαρακτήρισε εξαιρετικά ικανά και έμπειρα τα μέλη του ΔΣ της.

«Μας φαίνεται ότι η Seanergy πιστεύει ότι μπορεί να μπερδέψει τους μετόχους ώστε να ξεχάσουν τι τους έχουν κάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος Σταμάτης Τσαντάνης και τα «ανεξάρτητα» μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, παραθέτοντας κοινοτοπίες περί καλής διακυβέρνησης και στρατηγικών σχεδίων», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Sphinx.

Και επιχειρεί να «φρεσκάρει την μνήμη των μετόχων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «το διοικητικό συμβούλιο της Seanergy ουσιαστικά “έκλεψε” από τους μετόχους τα δικαιώματά διακυβέρνησης τους, πουλώντας το 49,99% των δικαιωμάτων ψήφου της στον διευθύνοντα σύμβουλο Σταμάτη Τσαντάνη έναντι του πενιχρού ποσού των 250.000 δολαρίων, την περίοδο που η εταιρεία είχε περιουσιακά στοιχεία άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων».

Η συναλλαγή αυτή επικυρώθηκε από το επιλεγμένο από τον κ. Τσαντάνη Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό δεν είναι ένα «ανοιχτόμυαλο» Διοικητικό Συμβούλιο που έχει δείξει ότι εκτιμά τη χρηστή διακυβέρνηση ή «δεσμεύεται να ενεργεί προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της», αναφέρει η Sphinx. Απαντώντας στους προηγούμενους ισχυρισμούς της Seanergy.

Αναφορικά με την δήλωση της διοίκηση της εισηγμένης ότι  ο κ. Οικονόμου έχει ξεκινήσει έναν δαπανηρό αγώνα με σκοπό την ένταξη δύο δικών του υποψηφίων μελών στο ΔΣ της, ο ισχυρός εφοπλιστής απαντά:

«Αυτό που θα ήταν δαπανηρό θα ήταν να επιτραπεί σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τη θέση του για να προωθήσει τα δικά του ιδιωτικά συμφέροντα,  χωρίς συνέπειες».

Η Seanergy ισχυρίζεται ότι ο κ. Οικονόμου «δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά μαζί μας ούτε έχει διατυπώσει νέες ιδέες για την εταιρεία».

«Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσαντάνης έχει αρνηθεί πολλαπλά αιτήματα να μιλήσει απευθείας με τον κ. Οικονόμου προκειμένου να βρεθεί ενδεχομένως ένας τρόπος να διορθωθεί η οικονομική και διοικητική ζημία που ο ίδιος και το υπόλοιπο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν στους μετόχους», τονίζει ο κ. Οικονόμου. Και διερωτάται: «Ίσως ο κ. Τσαντάνης φοβάται;».

«Οι συνεχιζόμενες δικαστικές διαμάχες και οι προτάσεις των μετόχων μας δεν βασίζονται σε μια απλή διαφωνία πολιτικής. Πρόκειται για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος», υποστηρίζει στο τέλος της ανακοίνωση η Sphinx.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Οικονόμου – Σταμάτης Τσαντάνης: Ανταλλαγές πυρών για τον έλεγχο της Seanergy

KPMG: Οι Έλληνες εφοπλιστές με τους μεγαλύτερους στόλους – Ποιοι έχουν παραγγείλει τα περισσότερα πλοία

Capital Link Maritime: Οι προβλέψεις Μαρινάκη, Τσάκου, Προκοπίου, Κούστα, Οικονόμου, Χατζηιωάννου για το μέλλον της ναυτιλίας