Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Αναχωρεί για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Σπέτσαι»

Προς την Ερυθρά Θάλασσα αναχωρεί η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» .

«Απολύτως αναγκαία» χαρακτήρισε την συνέχιση της ευρωπαϊκής επιχείρησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα τη φρεγάτα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την τρίτη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία λαμβάνει μέρος στην Επιχείριση.

Λίγο πριν τον απόπλου προς την Ερυθρά Θάλασσα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας , όπου επισκέφθηκε την φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Δημήτρης Χούπης και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο που οι φρεγάτες «ΥΔΡΑ» και «ΨΑΡΑ» εκτέλεσαν την αποστολή τους κάνοντας ειδική αναφορά στο πρωτοποριακό anti-drone σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ( ΕΑΒ) τονίζοντας πώς είναι το πρώτο σύστημα αυτών των δυνατοτήτων που παράγει η πατρίδα μας, το οποίο αξιοποιήθηκε και ελέγχθηκε η αξιοπιστία του σε πραγματικές συνθήκες μάχης από την φρεγάτα « Ψαρά ». Όπως δήλωσε σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων συνολικά τον anti-drone θόλο το «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

Διαβάστε επίσης:

Χάλκη: Ανοίγει η Θεολογική Σχολή; – Στην Άγκυρα από βδομάδα αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου 

Tesla: Γιατί αρρωσταίνουν μαζικά οι εργαζόμενοι στη Γερμανία; – Αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σπίτια τους!

Γιάννης Χατζής: Ανησυχία ξενοδόχων για τις αυξήσεις σε τέλος διαμονής και τέλος ανθεκτικότητας