• Ναυτιλία

    Ενεργειακή μετάβαση: Η πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα

    Οργανισμός Λιμένος Βόλου

    Οργανισμός Λιμένος Βόλου


    Η Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. (Ο.Λ.Β. Α.Ε.) διοργανώνει την Ημερίδα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών», την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ώρα 09:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos, Πλαστήρα 1, T.K. 382 22, Bόλος.

    Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Βόλου και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55».

    Σχετικά αναφέρεται πως η ΟΛΒ Α.Ε., μέσω του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου CENTAVROS, έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό σχετικών δράσεων, ολοκληρώνοντας το σύνολο των τεχνικών μελετών για θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και στην κρουαζιέρα ενώ διερευνά πλέον τα σενάρια κατασκευής του εν λόγω έργου.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Ο.Λ.Β. Α.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικού πλαισίου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξασφαλισθεί η διαλειτουργικότητα και συμβατότητα των πράσινων αυτών τεχνολογιών.

    Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση πρωτοβουλιών ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων στους λιμένες και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διαμορφωθούν βιώσιμα λειτουργικά, ρυθμιστικά/κανονιστικά και χρηματοοικονομικά μοντέλα.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση του ΝΕΕ με τον υφυπουργό Στ. Γκίκα

    Η Saxdor Yachts επεκτείνει την παραγωγή της με νέο Ναυπηγείο στο Larsmo της Φινλανδίας

    Με Υδάτινα Πεδία σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη ξεκινά το δίκτυο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης



    ΣΧΟΛΙΑ