• Ναυτιλία

    Ένας χρόνος για το Celestyal Journey ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες σε Μήλο, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο


    Το Celestyal Journey συμπλήρωσε ένα χρόνο στον στόλο της Celestyal, διανύοντας 66.100 ναυτικά μίλια στο διάστημα αυτό, κατά κύριο λόγο γύρω από τα ελληνικά νησιά και τη Μεσόγειο, πραγματοποιώντας 30 προσεγγίσεις στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, 35 στο Ηράκλειο (Κρήτη), 29 στη Μήλο, 31 στη Θεσσαλονίκη και 37 στο Κουσάντασι (Έφεσος).

    Το πλοίο των 55.877 τόνων εντάχθηκε στον στόλο της Celestyal πέρυσι και, κατόπιν ανακαίνισης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι με την εταιρία στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 – μια επταήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο» από την Αθήνα, προς τη Θεσσαλονίκη, το Κουσάντασι, το Ηράκλειο (Κρήτη), τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Μήλο.

    Το μήκους 219 μέτρων Celestyal Journey διαθέτει ένα ολόκληρο κατάστρωμα αφιερωμένο στην ευεξία – το Sozo Experience, με πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο που έχει θέα στη θάλασσα, αίθουσες μασάζ, περιποίησης και ομορφιάς, και το Drift Den – έναν χώρο που είναι διαθέσιμος στους επισκέπτες του Penthouse και των Grand Suites, με ιδιωτικές θερμικές σουίτες, χώρο χαλάρωσης και ιδιωτικό υδρομασάζ. Το πλοίο διαθέτει επίσης δύο πισίνες και δύο ακόμη υδρομασάζ. Κατά τον πρώτο χρόνο, καταναλώθηκαν περίπου 85.000 καφέδες στο καφέ του πλοίου – το Café Nation, και 60.000 ποτήρια μπύρας, 150.000 κοκτέιλ, 55.000 οινοπνευματώδη ποτά και 20.000 χυμοί, smoothies και milkshakes στα επτά εστιατόρια και τα οκτώ μπαρ του πλοίου.

    Το Celestyal Journey φιλοξενεί 1260 επιβάτες και 600 άτομα πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παντρεμένων ζευγαριών και 32 συγγενών, που με υπερηφάνεια προσφέρουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία με προσωπικό και ζεστό χαρακτήρα.

    Το Celestyal Journey πραγματοποίησε φέτος κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων, «Ειδυλλιακό Αιγαίο» και «Ονειρεμένη Αδριατική», ενώ θα ξεκινήσει μία νέα κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους από τη Ντόχα, αναζητώντας περιοχές με ηλιοφάνεια, επιστρέφοντας στην Ελλάδα τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

    Το παρθενικό ταξίδι του Celestyal Journey στον Αραβικό Κόλπο θα είναι η κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ημέρες Ερήμου» και «Κατάρ Grand Prix», μετ’ επιστροφής από τη Ντόχα και αναχώρηση στις 30 Νοεμβρίου 2024. Αυτή η κρουαζιέρα θα βρίσκεται στο λιμάνι της Ντόχα τις τρεις πρώτες ημέρες για να καλύψει το Grand Prix του Κατάρ, πριν επισκεφθεί τη Μαρίνα του Ντουμπάι για μία διανυκτέρευση και το Κασάμπ, το νησί Sir Bani Yas και το Άμπου Ντάμπι.

    Οι τιμές των αρχικών κρουαζιέρων του Celestyal Journey στον Αραβικό Κόλπο ξεκινούν από €529* ανά άτομο για κράτηση σε δίκλινη καμπίνα για δύο άτομα, για την επταήμερη κρουαζιέρα «Ημέρες Ερήμου» μετ’ επιστροφής από τη Ντόχα, με προσεγγίσεις στο Ντουμπάι, το νησί Sir Bani Yas, το Αμπού Ντάμπι και το Khalifa Bin Salman (Μπαχρέιν). Διατίθενται επίσης ειδικές εορταστικές κρουαζιέρες που αναχωρούν από τη Ντόχα στις 21 και 28 Δεκεμβρίου, φέτος.

    Η Ειρήνη Ζαβουδάκη, Ελληνίδα Υπεύθυνη Υποδοχής και εκπαιδευόμενη υπαξιωματικός στο Celestyal Journey, δήλωσε:

    «Είμαι από τον Πειραιά και μεγαλώνοντας κοντά στο λιμάνι, πάντα ονειρευόμουν να δουλέψω σε κρουαζιερόπλοιο. Τώρα, είμαι περήφανη που εργάζομαι στη Celestyal. Περνάω περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα στην υποδοχή, βοηθώντας τους επιβάτες, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο εκπαιδεύομαι στη γέφυρα για να γίνω υπαξιωματικός. Αυτός ο πρώτος χρόνος ήταν καταπληκτικός – έχω ταξιδέψει σε όμορφους προορισμούς και έχω δει τόσο τους επιβάτες όσο και το πλήρωμα να απολαμβάνουν όλα όσα προσφέρει το Celestyal Journey», δήλωσε η Ειρήνη.

    «Το αγαπημένο μου λιμάνι είναι ο Πειραιάς, όχι μόνο επειδή είναι μια υπέροχη πόλη, αλλά και επειδή είναι η γενέτειρά μου. Η εργασία εν πλω μου επιτρέπει να επισκέπτομαι την οικογένειά μου κάθε εβδομάδα. Το αγαπημένο μου μέρος στο πλοίο είναι η αίθουσα ψυχαγωγίας του πληρώματος – είναι ένας ευχάριστος χώρος όπου χαλαρώνουμε, παίζουμε μουσική και πολλές φορές χορεύουμε.

    Το πιο ικανοποιητικό μέρος της δουλειάς μου είναι να ξυπνάω κάθε μέρα σε ένα νέο λιμάνι και σε μια όμορφη θέα. Μια αξέχαστη στιγμή για μένα ήταν η συνάντηση με έναν Έλληνα επιβάτη που αποδείχθηκε ότι ήταν συγγενής από το νησί μου! Έχουμε κρατήσει ακόμη επαφή. Αυτό που πραγματικά κάνει το Celestyal Journey να ξεχωρίζει είναι το πλήρωμα – είμαστε σαν μια οικογένεια, και με τον ίδιο τρόπο συμπεριφερόμαστε και στους επιβάτες. Στην υποδοχή, φροντίζω να χειρίζομαι το αίτημα κάθε επιβάτη με προσοχή, ώστε η εμπειρία του να είναι αξέχαστη».

    Διαβάστε επίσης:

    Sounion: Εξακολουθεί να φλέγεται για 20 μέρες στην Ερυθρά Θάλασσα

    H MSC παρέλαβε το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Explora II – Σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα 3,5 δισ δολαρίων

    Χατζημανώλη: Ουσιαστικές και εποικοδομητικές οι επαφές με την εφοπλιστική κοινότητα στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ