Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Εμμανουήλ Τσικαλάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: «Επιλέγουμε ασφαλή πορεία, κοιτάζουμε το μέλλον με σιγουριά!»

Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ

Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ

Ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έστειλε μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας.

“Κάθε χρόνο, το μήνα Σεπτέμβριο, έχει καθιερωθεί από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι: Πλοήγηση στο μέλλον: Πρώτα η ασφάλεια!

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την έγκριση της Συνθήκης SOLAS το μήνυμά της παραμένει πάντα επίκαιρο, όσο ποτέ!

Συνάδελφοι,

Νέα πλοία, νέες τεχνολογίες και εισαγωγή εναλλακτικών καυσίμων είναι το μέλλον της ναυτιλίας, το οποίο ήδη μετουσιώνεται σε πράξη στις μέρες μας!

Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξαν οι Ναυτικοί στη μακραίωνη ιστορία του ναυτικού επαγγέλματος για τη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της ναυτιλίας και την ασφάλεια των ταξιδιών. Εμείς είμαστε οι άξιοι συνεχιστές τους!

Κατακτήσαμε επάξια με τους αγώνες μας, καλύτερες – πιο ασφαλείς και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα πλοία.

Καταφέραμε όλοι μαζί, με τη συλλογική μας προσπάθεια, να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με ενσυνείδητες αποφάσεις και πρωτοβουλίες  να έχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα πλοία!

Όμως τίποτα δεν σταματάει εδώ, χρειάζεται αφύπνιση και εγρήγορση για τα επόμενα βήματα στο σύγχρονο, σκληρό και ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο της ναυτιλίας.

Πρέπει και θέλουμε να είμαστε παρόντες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που οι περισσότεροι επιλέξαμε συνειδητά και υπηρετούμε με περίσσια ναυτοσύνη.

Πρέπει όλοι μαζί να διασφαλίσουμε και τη συνεχή δική μας παρουσία και ανάπτυξη, με ασφαλείς όρους και συνθήκες στον εργασιακό μας χώρο.

Για να το καταφέρουμε όμως πρέπει, με συλλογικότητα να εργαστούμε σκληρά, με σύμπνοια, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, πρέπει να  δίνουμε προτεραιότητα και να απαιτούμε την ασφάλειά μας, καθώς κατευθυνόμαστε προς το αύριο.

Επιλέγουμε ασφαλή πορεία, κοιτάζουμε το μέλλον με σιγουριά!”

Διαβάστε επίσης:

Μαριάννα Λαιμού, ελληνική μόδα, The Breeder: Μόδα & Τέχνη

Στην Ελλάδα το νέο Citroen C3! (video) 

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Διάθεση 1.000.000 μετοχών στο placement