• Ναυτιλία

    Εμανουέλε Γκριμάλντι: Αύξησε το ποσοστό του στην Höegh Autoliners από το 5,12% στο 10%

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι


    Ο Ναπολιτάνος εφοπλιστής Manuel Grimaldi αύξησε τη συμμετοχή του στη νορβηγική εταιρεία μεταφοράς αυτοκινήτων Höegh Autoliners.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Όσλο, όπου είναι εισηγμένη η ναυτιλιακή εταιρεία, ο Εμανουέλε Γκριμάλντι κατέχει πλέον περίπου το 10% της εταιρείας που έχει έδρα το Όσλο.

    Ο Ιταλός εφοπλιστής ενίσχυσε τη θέση του ως ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Höegh Autoliners, μετά την οικογένεια Höegh που κατέχει το 35,5% των μετοχών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλε Γκριμάλντι είχε αποκτήσει ένα αρχικό μερίδιο στην Höegh Autoliners τον περασμένο μήνα Απρίλιο το 5,12%.

    Σε διευκρίνιση του, ο Εμανουέλε Γκριμάλντι τόνισε σε συνέντευξη του τον περασμένο Μάιο ότι πρόκειται για ιδιωτική του επένδυση, και όχι του ομίλου του οποίου ηγείται.

    Η Höegh Autoliners έχει συνετή διαχείριση, λειτουργεί με 40 πλοία αυτοκινήτων και έχει παραγγείλει σε ναυπηγεία 12 πλοία πολλαπλών καυσίμων (όλα θα τροφοδοτούνται από LNG με δυνατότητα μελλοντικού ανεφοδιασμού μεθανόλης και αμμωνίας).

    Τον περασμένο Μάιο ο Εμανουέλε Γκριμάλντι είχε διαψεύσει τις φήμες για πιθανή εξαγορά της νορβηγικής εταιρείας: «Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά στον ορίζοντα», άφησε όμως να εννοηθεί με νόημα: «Κάποιες πράξεις σε εισηγμένες εταιρείες γίνονται πρώτα και μετά κοινοποιούνται».

    Διαβάστε επίσης:

    Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Ο ισχυρός κροίσος των Harrods, τα σεξουαλικά σκάνδαλα και το τραγικό δυστύχημα της Νταϊάνα

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Mega deal άνω των €100 εκατ. σε κλάδο εκτός Πληροφορικής ή εμπορίου

    Με αυτοματοποιημένες διαδικασίες οι επιστροφές φόρου



    ΣΧΟΛΙΑ