• Ναυτιλία

    Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

    • NewsRoom
    Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

    Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα (Πηγή: Twitter)


    Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα. Το M/T Wind είχε δέσει πρόσφατα στη Ρωσία και είχε προορισμό την Κίνα.

    Ως συνέπεια του πλήγματος από τον πύραυλο, προκλήθηκε πλημμύρα η οποία οφειλόταν στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος πηδαλιούχησης του πλοίου.

    Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (U.S. Central Command ή CENTCOM, “κεντρική διοίκηση”), το οποίο εδρεύει στην Τάμπα της Φλόριντα εξέδωσε ανακοίνωση περίπου 1 το πρωί (τοπική ώρα Σαναά), για το δεξαμενόπλοιο M/T Wind που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία αναφέρει τα εξής:

    Ένα πλοίο του συνασπισμού ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου του M/T Wind, ωστόσο δεν χρειάστηκε η βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα πηδαλιούχησης και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Το Μ/T Wind συνέχισε την πορεία του με δική του ενέργεια.

    Αυτή η συνεχιζόμενη κακόβουλη και απερίσκεπτη συμπεριφορά των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζεται στην ανακοίνωση της U.S. Central Command.

    Ένα σκάφος του συνασπισμού ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου της M/T Wind, αλλά δεν χρειάστηκε βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα διεύθυνσης και δεν αναφέρθηκαν θύματα.

    Το M/T Wind συνέχισε την πορεία του αυτοδύναμο.

    Σημειώνεται ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι ελέγχουν τα πολυπληθέστερα τμήματα της Υεμένης και πρόσκεινται στο Ιράν, εξαπολύουν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που πλέουν στα ανοιχτά της χώρας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου για όγδοο μήνα, συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μεσανατολικό: Τι ζητούν από το Ισραήλ με επιστολή τους 13 υπουργοί Εξωτερικών

    Γάζα: Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια

    Χαμάς: Απορρίπτει κάθε στρατιωτική παρουσία στην παλαιστινιακή γη



    ΣΧΟΛΙΑ