• Ναυτιλία

    Ελληνικών συμφερόντων το πρώτο τάνκερ στο Grand Bahamas Shipyard μετά τον κυκλώνα Ντόριαν


    Ένα τάνκερ LR2 της ναυτιλιακής Eletson, συμφερόντων των οικογενειών Χατζηελευθεριάδη, Καρασταμάτη, Κέρτσικωφ, ήταν το πρώτο εμπορικό πλοίο που έδεσε στο ναυπηγείο Grand Bahamas Shipyard στις Μπαχάμες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν.

    Πρόκειται για το τάνκερ Agathonissos (χωρητικότητας 106.000 dwt, κατασκευής 2002), το οποίο επέστρεψε την περασμένη Τετάρτη στη γιάρδα για την ολοκλήρωση επισκευαστικών εργασιών που είχαν ξεκινήσει πριν από τον κυκλώνα.

    Παράλληλα, η γιάρδα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη για την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου, του Carnival Ecstasy της Carnival Cruise Line στις 5 Οκτωβρίου.

    «Γενικά, ως αποτέλεσμα της καταιγίδας, το Grand Bahamas Shipyard δεν υπέστη σημαντικές ζημιές», ανέφερε το ναυπηγείο, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πλήρως σε θέση να συνεχίσει τις δραστηριότητές του.

    «Ήταν εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσουμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό και να αρχίσουμε να υποδεχόμαστε πλοία, ώστε να βοηθήσουμε στην υποστήριξη των εργαζομένων στο ναυπηγείο και των οικογενειών τους, παράλληλα με οικονομικές συνεισφορές και ανάκαμψη της δραστηριότητας για το νησί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου, David Skentelbery, προσθέτοντας: «Αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι θετικής προόδου για το νησί, και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις κανονικές μας δραστηριότητες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την ανάκαμψη των Μπαχαμών με άμεση στήριξη, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών του νησιού».

    Το Grand Bahama Shipyard ιδρύθηκε το 2000 και την ιδιοκτησία του μοιράζονται οι Carnival Corp, Royal Caribbean Cruises και η τοπική λιμενική αρχή.



    ΣΧΟΛΙΑ