• Ναυτιλία

    DryDel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Παρέλαβε το πρώτο από τα εννέα νεότευκτα

    Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)

    Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)


    Η ναυτιλιακή εταιρεία DryDel Shipping, παρέλαβε από το ιαπωνικό ναυπηγείο Namura Shipbuilding το πρώτο από τα εννέα bulk carriers, χωρητικότητας 40.050 dwt τα οποία έχει παραγγείλει.

    Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Κώστας Δελαπόρτας μαζί με μέλη του της DryDel Shipping συμμετείχαν στην τελετή ονοματοδοσίας και παράδοσης του m/v Warrior, το οποίο χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο πλοίο.

    Μέσα στο τρέχον έτος, η εταιρεία θα παραλάβει άλλα τρία πλοία, ενώ ισάριθμα πλοία θα παραλάβει το 2025 και το 2026. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 18 πλοία.

    Ο Κωνσταντίνος Δελαπόρτας, ο πρωτότοκος γιος του αείμνηστου Διονυσίου Δελαπόρτα, είναι διπλωματούχος ναυλομεσίτης με μεγάλη εμπειρία στη ναυτιλιακή αγορά.

    Διευθύνει την DRYDEL SHIPPING INC. (πρώην Meadway Shipping and Trading Inc.) από το 2000 και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας το 2021, ενεργώντας ως Διευθύνων Σύμβουλος από τότε.

    Το 2010, ο Κωνσταντίνος Δελαπόρτας ίδρυσε τη Meadway Shipping Singapore Pte. Ltd., η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε DRYDEL SHIPPING SINGAPORE PTE. LTD., που είναι το παράρτημα λειτουργίας και ναύλωσης της Meadway στη Σιγκαπούρη, και από τότε είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

    Τον Ιούλιο του 2018, ο Κωνσταντίνος Δελαπόρτας ίδρυσε την Meadway Shipping DMCC, νυν DRYDEL SHIPPING DMCC, στο Ντουμπάι, εστιάζοντας στην απόκτηση ισχυρής παρουσίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Είναι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το London Guildhall University in Commercial Operation of Shipping. Είναι επίσης κάτοχος επαγγελματικών προσόντων και πλήρους μέλους στο Ινστιτούτο Πιστοποιημένων Ναυλομεσιτών.

    Διαβάστε επίσης

    Wegovy κατά της παχυσαρκίας: Πολύ ακριβό γι’ αυτά που προσφέρει λένε Δανοί ειδικοί



    ΣΧΟΛΙΑ