Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

DryDel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Άλλο ένα νεότευκτο ultramax για τον στόλο της εταιρείας

Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)

Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)

Η ναυτιλιακή εταιρεία DryDel Shipping, του Κώστα Δελαπόρτα, παρήγγειλε στο ιαπωνικό ναυπηγείο Tsuneishi Shipbuilding ένα πλοίο ultramax.

«Αυτή η προσθήκη στον στόλο μας σηματοδοτεί μια άλλη σημαντική επένδυση», δήλωσε η εταιρεία.

Η νέα συμφωνία για το πλοίο, όπως έγινε γνωστό, θα είναι συμβατό με το EEDI Phase 3 και θα είναι το τέταρτο της DryDel στο Tsuneishi. Τα τρία πλοία που τα συμβόλαια είχαν υπογραφεί προηγουμένως θα πρέπει να ενταχθούν στον στόλο το 2025 και το 2026.

Η πρώην Meadway Shipping and Trading και νυν DryDel συνήψε το πρώτο της πλοίο με την Shin Kurushima Dockyard τον Απρίλιο. Το ultramax, χωρητικότητας 64.000 dwt θα παραδοθεί το 2026.

Πρόσφατα, ο πλοιοκτήτης συνδέθηκε με διπλή πώληση ultramax σε δύο ξεχωριστές συμφωνίες συνολικής αξίας περίπου 56 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η DryDel Shipping έχει κάνει παραγγελία για ένα νεότευκτο οικολογικό πλοίο από το Tsuneishi Shipyard” και προσθέτει:

“Το Ultramax TESS 66, με σχεδιασμό Aeroline, ενσωματώνει την αποκλειστική τεχνολογία της Tsuneishi Shipyard, εξασφαλίζοντας μέγιστη απόδοση και ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αυτό το πλοίο θα συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς Φάσης 3 της EEDI, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για βιώσιμες και υπεύθυνες πρακτικές ναυτιλίας. Αναμένουμε παράδοση στον στόλο μας εντός του 2028.

Αυτή η προσθήκη στον στόλο μας σηματοδοτεί άλλη μια σημαντική επένδυση σε ιαπωνικές οντότητες Ultramax N/B. Είναι μοναδικός σχεδιασμός 66k με δοκό 32μ.”.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σχέδιο κατά του «σκιώδους στόλου» που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Ισχυρή στήριξη της νέας γενιάς από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με 1.500.000 ευρώ

Παναγής Ζησσιμμάτος: Επένδυση 282 εκατ. δολαρίων για τη απόκτηση επτά νεότευκτων πλοίων