Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

DryDel (Κώστας Δελαπόρτας): Πούλησε τρία πλοία αξίας 80,5 εκατ. δολαρίων

Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)

Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)

Η ναυτιλιακή εταιρεία bulker, DryDel Shipping, του Κώστα Δελαπόρτα, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, φέρεται ότι  πούλησε το τρίτο ultramax φέτος.

Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία του Κώστα Δελλαπόρτα πούλησε το πλοίο Dolce Vita που κατασκευάστηκε το 2012 σε μια συμφωνία, συνολικής αξίας περίπου 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων με έναν άγνωστο Κινέζο αγοραστή.

Η DryDel, πρώην Meadway Shipping and Trading, αγόρασε το πλοίο, χωρητικότητας 61.600 dwt που κατασκευάστηκε από την Oshima για 24 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2021 ως Virgo Colossus.

Η πώληση ακολουθεί τις πωλήσεις του Luna Rossa 61.600 dwt που κατασκευάστηκε το 2010 και του Velvet του 2018 που απέφεραν συνολικά σχεδόν 57 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή απαριθμεί 12 bulkers, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου πλοίου που αναφέρθηκε ότι πωλήθηκε, καθώς και 18 ναυλωμένων πλοίων και εννέα νεότευκτων που θα παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2026.

Διαβάστε επίσης:

Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Κέρδη, μέρισμα και πιθανές αγορές πλοίων

Σπέτσες: Πυρκαγιά σε επιβατηγό πλοίο ανοιχτού τύπου – Προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο Σπετσών

Γιώργος Ξηραδάκης: Οι τρεις εταιρείες της ακτοπλοΐας, ελέγχουν το 63% της διακίνησης των επιβατών και το 71% των οχημάτων