Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Drewry: Στα 5.181 δολάρια ο μέσος ναύλος στα εμπορευματοκιβώτια

Κοντέινερ που μεταφέρει εμπορεύματα

Containership

Η ανάλυση του οίκου Drewry Supply Chain Advisors, αναφέρει στην εβδομαδιαία επισκόπηση του ότι, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκαν και πάλι ελαφρώς αυτήν την εβδομάδα.

Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 2% στα 5.181 διαμορφώθηκε ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

Οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ και τη Γένοβα μειώθηκαν κατά 3% στα 7.204 δολάρια και 6.611 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών, αντίστοιχα.

Επίσης, οι τιμές από Σαγκάη προς Λος Άντζελες, Σαγκάη προς Νέα Υόρκη και Νέα Υόρκη προς Ρότερνταμ μειώθηκαν 2% στα 6.248 δολάρια, 8.591 δολάρια και 743 δολάρια ανά κουτί 40 ποδιών, αντίστοιχα.

Ομοίως, οι τιμές spot από το Ρότερνταμ προς τη Σαγκάη και τη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 1% στα 622 δολάρια και 1.908 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, οι ναύλοι από το Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη παραμένουν σταθεροί. Παρά την διαφαινόμενη απειλή απεργίας του λιμανιού της ILA, οι ναύλοι με προορισμό την Ανατολή του Ειρηνικού έχουν σημειώσει μικρή πτώση αυτή την εβδομάδα.

Ο Drewry αναμένει ότι οι ναύλοι Ανατολής-Δύσης θα παραμείνουν σταθεροί τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: 

Οριακή αύξηση στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιούνιο

Λέων Πατίτσας: Τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς αμμωνίας για την Atlas Maritime σε συνεργασία με την EMF

Sounion: Βίντεο των Χούθι δείχνει την στιγμή που βάζουν εκρηκτικά στο πλοίο του εφοπλιστή Διαμαντίδη