Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Drewry: Πτώση 4% των τιμών στα κοντέινερ αλλά εκτόξευση 28% στη γραμμή Ρότερνταμ – Νέα Υόρκη

Εμπορευματοκιβώτια

Εμπορευματοκιβώτια

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Drewry Supply Chain Advisors, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκαν και πάλι αυτή την εβδομάδα.

Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 4% και ο μέσος ναύλος διαμορφώθηκε στα 3.095 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

Οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ μειώθηκαν 7% ή 241 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 3.132 δολάρια ανά FEU, ενώ οι ναύλοι από Σαγκάη προς Νέα Υόρκη μειώθηκαν 6% ή 343 δολάρια σε 5.266 δολάρια ανά FEU και από τη Σαγκάη στη Γένοβα μειώθηκαν 4% ή 142 δολάρια σε 3.296 δολάρια FEU

Ομοίως, οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά 3% ή 127 δολάρια σε 4.814 δολάρια ανά FEU, ενώ οι αντίστοιχες τιμές από το Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη συρρικνώθηκαν 1% ή 6 έως 710 δολάρια ανά FEU.

Αντίθετα, οι τιμές από το Ρότερνταμ στη Νέα Υόρκη εκτοξεύτηκαν κατά 28% ή 580 δολάρια σε 2.663 δολάρια ανά FEU και από τη Νέα Υόρκη στο Ρότερνταμ αυξήθηκαν κατά 4% ή 32 δολάρια στα 761 δολάρια ανά FEU.

Ο Drewry αναμένει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν με την οριακή πτώση τους τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσές λίρες: Μειώθηκε κατά 16,1% το ποσοστιαίο spread των τιμών αγοράς και πώλησης από την Τράπεζα Ελλάδος

Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Ο Μητσοτάκης στην Βουλή, η αντιπολίτευση σε αναζήτηση ρόλου