• Ναυτιλία

    Drewry: Ο Δείκτης εμπορευματοκιβωτίων είναι κατά 202% υψηλότερος από πέρσι

    Εμπορευματοκιβώτια

    Εμπορευματοκιβώτια


    Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Drewry Supply Chain Advisors, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκαν και πάλι αυτή την εβδομάδα.

    Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων τους αυξήθηκε κατά 2% και διαμορφώθηκε στα 4.801 δολάρια ανά κοντέινερ και είναι πλέον 202% υψηλότερο από την ίδια εβδομάδα του 2023.

    Οι ναύλοι από τη Σαγκάη στη Γένοβα και από το Ρότερνταμ προς τη Σαγκάη αυξήθηκαν κατά 3% και έφτασαν στα 6.862 δολάρια και 661 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο αντίστοιχα.

    Ομοίως, οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ και τη Νέα Υόρκη προς το Ρότερνταμ αυξήθηκαν κατά 2% στα 6.177 δολάρια και 640 δολάρια ανά FEU αντίστοιχα.

    Επίσης, οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες και τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 1% στα 6.025 δολάρια και 7.299 δολάρια, ανά κοντέινερ, αντίστοιχα.

    Αντίθετα, οι τιμές από το Ρότερνταμ προς τη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 1% ή 18 δολάρια σε 2.118 δολάρια ανά FEU.

    Εν τω μεταξύ, οι ναύλοι από το Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη παραμένουν σταθερά.

    Ο οίκος Drewry αναμένει ότι οι ναύλοι από την Κίνα θα συνεχίσουν να αυξάνονται την επόμενη εβδομάδα λόγω προβλημάτων συμφόρησης στα ασιατικά λιμάνια.

    Διαβάστε επίσης:

    DryDel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Παρέλαβε το πρώτο από τα εννέα νεότευκτα

    Xάρης Καρώνης: Η Viva θα υλοποιήσει με εντατικούς ρυθμούς τη στρατηγική ανάπτυξής της, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική

    Χρηματιστήριο: Τα νέα τεχνικά σενάρια μετά το sell off στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ