Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Drewry: Μειώθηκαν κατά 5% οι ναύλοι στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

εμπορευματοκιβώτια

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Drewry Supply Chain Advisors, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκαν και πάλι αυτή την εβδομάδα.

O σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 5% και διαμορφώθηκε στα 3.489 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

Οι ναύλοι από τη Σαγκάη στη Γένοβα μειώθηκαν κατά 9% ή 364 δολάρια σε 3.848 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

Ομοίως, οι ναύλοι από τη Σαγκάη στο Ρότερνταμ μειώθηκαν κατά 8% ή 342 δολάρια στα 3.815 δολάρια ανά FEU.

Επίσης, οι τιμές από τη Σαγκάη στο Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά 4% ή 232 δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 5.258 δολάρια ανά κοντέινερ.

Εξάλλου, οι τιμές από Σαγκάη προς Νέα Υόρκη και Ρότερνταμ προς Σαγκάη μειώθηκαν κατά 2% στα 5.922 δολάρια και 590 δολάρια ανά FEU αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι τιμές από Νέα Υόρκη προς Ρότερνταμ, Ρότερνταμ προς Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες προς Σαγκάη παραμένουν σταθερές.

Ο Drewry αναμένει αυξήσεις στους ναύλους από την Κίνα και την Ευρώπη προς την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες λόγω της απεργίας στα λιμάνια.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παπαδημητρίου: Πέθανε ο επιχειρηματίας του «Kalamata Papadimitriou»

Carnival Corporation: Έσοδα ρεκόρ 7,9 δισ. δολάρια και κέρδη 1,73 εκατ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο

Mark Zuckerberg: Ξεπέρασε τον Bezos και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο