ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Drewry Supply Chain Advisors, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων συνέχισαν με πτώση και κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 7% και διαμορφώθηκε στα 2.368 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.
Οι ναύλοι από τη Σαγκάη στη Γένοβα μειώθηκαν κατά 11% ή 412 δολάρια σε 3.333 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδών και από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά 8% ή 260 δολάρια σε 2.906 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδών.
Επίσης, οι τιμές από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 7% ή 282 δολάρια σε 4.038 δολάρια ανά FEU και οι αντίστοιχες από τη Σαγκάη στο Ρότερνταμ μειώθηκαν κατά 5% ή 124 δολάρια στα 2.512 δολάρια ανά FEU.
Αντίθετα, οι τιμές από το Ρότερνταμ προς τη Σαγκάη, από τη Νέα Υόρκη προς το Ρότερνταμ και το Ρότερνταμ προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν 1% στα 490 δολάρια, 854 δολάρια και 2.373 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών, αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, οι ναύλοι από το Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη παρέμειναν σταθερά.
Ο οίκος Drewry αναμένει ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα καθώς αυξάνεται η ναυτιλιακή μεταφορική ικανότητα.
Διαβάστε επίσης:
Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ
Περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ του Τραμπ: 2.000+ απολύσεις στο Johns Hopkins
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BP: Αναζωπυρώνονται οι φήμες για πιθανή εξαγορά – Οι πιθανοί «μνηστήρες»
- Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Φορτηγό έπεσε σε αυτοκίνητα και κατέληξε σε σταθμό διοδίων – Πληροφορίες για νεκρούς
- Θεσσαλία: Κατέρρευσε ολοκαίνουργιος δρόμος λίγους μήνες πριν παραδοθεί – Παρενέβη η Εισαγγελία Λάρισας
- ΟΔΔΗΧ: Επανεκδίδει τίτλο λήξης του 2029, με στόχο 200 εκατ. ευρώ
