ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Drewry Supply Chain Advisors, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων παρέμειναν αμετάβλητες την περασμένη εβδομάδα.
Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων παραμένει σταθερός στα 3.444 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.
Οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ αυξήθηκαν 2% ή 89 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 4.043 δολάρια ανά FEU και από το Ρότερνταμ στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 1% ή 34 δολάρια σε 2.658 δολάρια ανά FEU.
Επίσης, από τη Σαγκάη στο Λος Άντζελες, οι ναύλοι μειώθηκαν κατά 2% ή 106 δολάρια σε 4.700 δολάρια ανά FEU, ενώ αυτά από το Ρότερνταμ στη Σαγκάη μειώθηκαν κατά 1% ή 3 δολάρια στα 521 δολάρια ανά FEU.
Οι τιμές από Σαγκάη προς Γένοβα, Λος Άντζελες προς Σαγκάη, Σαγκάη προς Νέα Υόρκη και Νέα Υόρκη προς Ρότερνταμ παρέμειναν σταθερές.
Ο οίκος Drewry αναμένει ότι οι τιμές spot στην θαλάσσια οδό, από την Ασία προς Ευρώπη θα αυξηθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι μεταφορείς έχουν ανακοινώσει Γενικές Αυξήσεις Τιμολογίων (GRIs) από τα μέσα Νοεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Κληρώνει» αύριο για τον κατώτατο μισθό – Στο υπουργικό οι ανακοινώσεις για την αύξηση
- Πάπας Φραγκίσκος: Θα μπορούσε να μην τα καταφέρει, λέει ο γιατρός του – Με βραδιά… πίτσας στο νοσοκομείο γιόρτασε την ανάνηψή του
- Ναι μεν, αλλά… από Ζελένσκι: Θα εφαρμόσουμε τις συμφωνίες που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ – Να μην αποδυναμωθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Ευρωαγορές: Άλμα 1,13% για τον DAX, στο +5% η μετοχή της Bayer
