Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Drewry: Αυξήθηκαν 9% οι ναύλοι των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Drewry World Container

Drewry World Container

Ο σύνθετος δείκτης αυξήθηκε κατά 9% και διαμορφώθηκε στα 1.661 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο, την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, έχει μειωθεί κατά 22% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

Ο τελευταίος σύνθετος δείκτης Drewry WCI των 1.661 δολαρίων ανά εμπορευματοκιβώτιο είναι τώρα 17% υψηλότερος από τους μέσους ρυθμούς του 2019, της προ της πανδημίας περιόδου των 1.420 δολαρίων.

Ο μέσος σύνθετος δείκτης, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα είναι 1.674 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είναι 998 δολάρια χαμηλότερο από το μέσο όρο της 10ετίας των 2672 δολαρίων.

Οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ αυξήθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν στα 1.667 δολάρια ανά feu, ακολουθούμενες από τις τιμές από τη Σαγκάη προς τη Γένοβα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 15% και διαμορφώθηκαν στα 1.956 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Ομοίως, οι τιμές από τη Σαγκάη προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 8% και ανήλθαν στα 3.074 δολάρια ανά κοντέινερ.

Ομοίως, οι τιμές από Σαγκάη προς Λος Άντζελες, Ρότερνταμ προς Σαγκάη και Λος Άντζελες προς Σαγκάη αυξήθηκαν κατά 6% στα 2.100 δολάρια, 3% στα 466 δολάρια και 1% στα 774 δολάρια ανά feu αντίστοιχα.

Οι τιμές μεταξύ Ρότερνταμ προς Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 2% στα 1.480 δολάρια ανά κοντέινερ, ενώ οι τιμές από τη Νέα Υόρκη προς το Ρότερνταμ παρέμειναν σταθερές.

Ο οίκος Drewry αναμένει ότι τα ποσοστά spot Ανατολής-Δύσης θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα και στη Διώρυγα του Σουέζ.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Μαρινάκης: Πουλάει 15 πλοία κοντέινερ αξίας 650 εκατ. δολ. και επενδύει 3,13 δισ. δολ. στο LNG

ΟΛΘ: Τέσσερα σχήματα υπέβαλαν ενδιαφέρον για τον προβλήτα 6

Ο όμιλος Γκριμάλντι συνεχίζει τα ψώνια λιμενικών τερματικών σταθμών