• Ναυτιλία

    Δύο κρουαζιερόπλοια από την Crystal στο ναυπηγείο Fincantieri

    Pierroberto Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Fincantieri και Manfredi Lefebvre d'Ovidio, Εκτελεστικός Πρόεδρος του A&K Travel Group

    Pierroberto Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Fincantieri και Manfredi Lefebvre d’Ovidio, Εκτελεστικός Πρόεδρος του A&K Travel Group


    Η Fincantieri και η Crystal γνωστοποίησαν την υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας για την κατασκευή δύο κρουαζιερόπλοιων τελευταίας γενιάς, συν μια επιλογή για τρίτη μονάδα.

    «Η αξία της συμφωνίας, με την επιφύλαξη χρηματοδότησης και άλλων όρων και προϋποθέσεων, είναι σημαντική», όπως διευκρινίστηκε, δεδομένου ότι κυμαίνεται μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Οι νέες μονάδες θα έχουν ολική χωρητικότητα 61.800 τόνων και θα μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 690 επιβάτες. Η εσωτερική διακόσμηση, που αναπτύχθηκε από αναγνωρισμένες διεθνείς εταιρείες αρχιτεκτονικής, περιλαμβάνει τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και δεξιοτεχνίας.

    Τα πλοία θα προσφέρουν καταλύματα με «σουίτες» με ιδιωτικά μπαλκόνια, καθώς και πολλές καμπίνες μονής χρήσης, μια ιδιαίτερα περιζήτητη επιλογή ιδανική για μεμονωμένους ταξιδιώτες.

    Η παράδοση του πρώτου πλοίου έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2028, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τη δεύτερη μονάδα θα γίνουν γνωστές αργότερα.

    Ο Pierroberto Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Fincantieri, σχολίασε: «Αυτή η παραγγελία, πέρα από την απόδειξη της ισχυρής ανάκαμψης του τομέα της κρουαζιέρας, επιβεβαιώνει την ηγεσία της Fincantieri, χάρη στη λειτουργική αριστεία των ναυπηγείων μας και την εκτελεστική ποιότητα μιας μοναδικής παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Crystal στην αναζήτηση της καινοτομίας και της αριστείας, με επικεφαλής σήμερα έναν εφοπλιστή που ήταν πάντα κοντά στον Fincantieri όπως ο Manfredi Lefebvre d’Ovidio».

    Ο Manfredi Lefebvre d’Ovidio, Εκτελεστικός Πρόεδρος του A&K Travel Group, δήλωσε: «Αυτή η παραγγελία αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στα 40 χρόνια παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της Fincantieri και της οικογένειάς μου, η οποία ξεκίνησε με τη Sitmar Cruises, συνεχίστηκε με τη Silversea και ανανεώθηκε ξανά σήμερα χάρη στην Crystal. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να επαναπροσδιορίζουμε τα πρότυπα στον κλάδο της κρουαζιέρας, προσφέροντας στους επισκέπτες μας ένα ασυναγώνιστο επίπεδο εξυπηρέτησης και μια κομψή, εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα».

    Διαβάστε επίσης:

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Μέσα σε μια δεκαετία, αγόρασε 150 πλοία κοντέινερ και πούλησε τα 100!

    Άλλα δύο νεότευκτα για Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου

    «Σπίτι μου ΙΙ»: Οι δικαιούχοι και τα νέα εισοδηματικά κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ