Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Δημήτρης Βερνίκος: Παρελήφθη το νεότευκτο ρυμουλκό SVS I

Στο λιμάνι του Πειραιά, παρελήφθη από την εταιρεία Svs Maritime το νεότευκτο ρυμουλκό της Vernicos Scafi, της κοινοπραξίας που ανήκει στον ελληνικό όμιλο Vernicos και την ιταλική Scafi Società di Navigazione.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραλάβαμε το νέο μας ρυμουλκό ASD TB FIFI 1 με 80 τόνους Bolar Pull και μετονομάστηκε σε SVS I από το ναυπηγείο Med Marine», δήλωσε ο Δημήτρης Βερνίκος, διευθυντικό στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Βερνίκος απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους στη Med Marine και στον Banchero Costa» που ενήργησε ως ναυλομεσίτης μεταξύ μας και του κατασκευαστή του νέου σκάφους. Ο Δ. Βερνίκος τελικά έκλεισε ένα ραντεβού για την επόμενη παραλαβή ρυμουλκού που αναμένεται τον Μάρτιο και για τα άλλα ρυμουλκά που θα φτάσουν αργότερα.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου ρυμουλκού, έχει μήκος 25,2 μέτρων, με ράβδο έλξης 80 τόνων και πληροί τις απαιτήσεις της τυπικής κατηγορίας FiFi-1, μπορεί να φιλοξενήσει 8 μέλη πληρώματος και να φτάσει ταχύτητα 12 κόμβων.

Όπως και άλλες μονάδες της σειράς RAmparts 2500W, όπως επισημαίνεται από το ναυπηγείο Med Marine, το Med-A2575 είναι ικανό να εκτελεί πολλές εργασίες, όπως υποστήριξη πλοίων στις φάσεις ελιγμών, ρυμούλκησης και πρόσδεσης καθώς και πυρόσβεσης.

Πριν από την τελευταία άφιξη Svs I, ο Vernicos Scafi είχε λάβει ένα πρώτο ρυμουλκό που κατασκευάστηκε από τη Med Marine πριν από ένα χρόνο, βασισμένο επίσης στο μοντέλο Med-2575 της σειράς RAmparts 2500W.

Διαβάστε επίσης:
Δήμητρα Κούστα: Η φωτογραφία της με την Άννα Βίσση λίγες μέρες αφού γέννησε

Sand Castle House: Η εντυπωσιακή βίλα ενός δισεκατομμυριούχου στο Σαν Ντιέγκο που πωλείται έναντι 108 εκατομμυρίων δολαρίων

Γιάννης Στουρνάρας(ΤτΕ): Η οικονομική εκπαίδευση αποτελεί κρίσιμο ζητούμενο για τη χρηματοοικονομική ένταξη