ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως αναφέρει ο Δημήτριος Δρόσος, αναπληρωτής καθηγητής, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το πρώτο Π.Μ.Σ στον τομέα της σύγχρονης λιμενικής βιομηχανίας το οποίο συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Το Π.Μ.Σ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ουσιαστική εκπαίδευση σε θέματα που αναφέρονται στην Οργάνωση, Λειτουργιά, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων, εφαρμόζοντας μια άνθρωπο-κεντρική φιλοσοφία, εφοδιάζοντας ταυτόχρονα τους φοιτητές με το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο, την πρακτική γνώση και τις ικανότητες ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις-προκλήσεις της σύγχρονης λιμενικής βιομηχανίας και της ευρύτερης παράκτιας οικονομίας.
Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες την οποία εφαρμόζει το Π.Μ.Σ είναι ότι προσφέρουμε στις φοιτήτριες μας και τους φοιτητές μας έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης ο οποίος επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη καλλιέργεια των γνώσεων και την απόκτησή δεξιοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων. Δράσεις οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στις φοιτήτριες μας και στους φοιτητές μας να ολοκληρώσουν τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών τους χωρίς να δώσουν εξετάσεις στο τέλος κάθε εξαμήνου. Αναλυτικότερα οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στις εξής κατευθύνσεις : Υλοποίηση Project αντί Εξετάσεων, Υλοποίηση Διαλέξεων από Στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών (Executive Lecture Series Programme), Επισκέψεις σε Επιχειρήσεις & Οργανισμούς (Meet Our Company Programme), Συναντήσεις με Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη (Meet Our Executive Team Programme), Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Εκδρομών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην διασύνδεση του Π.Μ.Σ με την αγορά εργασίας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στις νέες και νέους πτυχιούχους του Π.Μ.Σ να εργαστούν σε συγκεκριμένες εταιρείες, να εκτεθούν σε διαφορετικούς ρόλους και να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να εξελιχθούν στην επόμενη γενιά ηγετών τόσο της λιμενικής βιομηχανίας όσο και της ευρύτερης παράκτιας οικονομίας. Στα πλαίσια της προαναφερθείσας φιλοσοφίας δημιουργήσαμε δύο πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της λιμενικής βιομηχανίας και της ευρύτερης παράκτιας οικονομίας. Αναλυτικότερα : Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης (Graduate Internship & Trainee Programme), Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ταλέντων (Discover Future Leaders Programme).
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με τη χρήση μεικτού συστήματος διδασκαλίας (διά ζώσης και εξ’ αποστάσεως) μέσω της χρήσης εργαλείων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με “διά ζώσης” διδασκαλίας. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής διαδικασία διεξάγεται με ειδικά διαμορφωμένο ευέλικτο πρόγραμμα ώστε να διευκολύνεται τόσο η εξ αποστάσεως παρακολούθησή όσο και η συμμετοχή εργαζόμενων από όλη την Ελλάδα χωρίς να επηρεάζονται οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Το link της ιστοσελίδας του Π.Μ.Σ όπου μπορεί να αναζητηθούν αναλυτικές πληροφορίες είναι εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και φάκελο στοιχείων μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024. Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (6932948493) ή με email ([email protected])
Διαβάστε επίσης:
Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil
Γκιουλέκας: Νέα μέτρα κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης στη Θεσσαλονίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΟΒΕ: Στα €1,9 δισ. η αξία παραγωγής της βιομηχανίας φαρμάκου το 2022 – Ενισχυμένη κατά 16,1%
- Χρηματιστήριο: Σε περιπέτειες η αγορά – Νέα βουτιά στις τράπεζες – “Κρατάει” η Coca Cola
- 150.000 ασφαλισμένοι ένα βήμα πριν την «έξοδο» με μειωμένη σύνταξη – Παραδείγματα για κάθε κατηγορία
- Ebury: Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το δολάριο