• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,76 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

    Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc. και Πρόεδρος της INTERMEPA


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Stone Shipping για ένα από τα πλοία ultramax, μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

    Το bulker DSI Polaris, κατασκευής 2018, χωρητικότητας 60.404 dwt, ναυλώθηκε με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 15.400 δολάρια ανά ημέρα, μείον την προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Ιουνίου 2025, με δυνατότητα επέκτασης έως τις 15 Αυγούστου 2025 κατ’ ανώτατο όριο.

    Η απασχόληση του bulker αναμένεται να αποφέρει περίπου 4,76 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Ο στόλος της Diana Shipping, αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.

    Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax μεθανόλης διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

    Επί του παρόντος, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, είναι περίπου 4,4 m dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10,97 έτη.

    Διαβάστε επίσης

    Χήτος: Τι σηματοδοτεί το deal στη Σαουδική Αραβία για τη Green Cola- Τα επόμενα βήματα



    ΣΧΟΛΙΑ