Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,75 εκατ. δολάρια

Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

Η Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την ASL Bulk Shipping για ένα από τα πλοία ξηρού φορτίου panamax της.

Η ASL Bulk Shipping ναύλωσε το bulker Leto, κατασκευής 2010, χωρητικότητας 81.297 dwt. Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 16.500 δολάρια ανά ημέρα, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για μια περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου 2025, με δυνατότητα επέκτασης έως τις 30 Απριλίου 2025 κατ’ ανώτατο όριο.

Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Μαΐου 2024. Η απασχόληση του bulker αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 4,75 εκατομμυρίων δολάρια για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονικής ναύλωσης.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου “Χιούστον”, ο στόλος της Diana Shipping θα αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.

Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax μεθανόλης διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

Επί του παρόντος, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του “Χιούστον” και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,4 m dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,74 έτη.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου

Capital Link Singapore Maritime Forum: Η Ευρώπη παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την ενέργεια της Μέσης Ανατολής

Attica Group: Δεν υφίσταται, ούτε διαπραγματευόμαστε καμία συνεργασία με τον όμιλο Γρύλου