Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 2,4 εκατ. δολαρίων

Σεμίραμις Παληού της Diana Shipping

Σεμίραμις Παληού της Diana Shipping

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc. της Σεμίραμις Παληού γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας αυτόνομης θυγατρικής που της ανήκει εξ ολοκλήρου, έχει επεκτείνει τη σύμβαση χρονοναύλωσης με την Aquavita International S.A., για ένα από τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου Post-Panamax, το m/v Phaidra.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 12.000 δολάρια την ημέρα, μείον προμήθεια 4,75% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Μαΐου 2025 με δυνατότητα επέκτασης στις 15 Ιουλίου 2025.

Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου 2024 .

Το «Phaidra» είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην φορτίου 87.146 dwt Post-Panamax που κατασκευάστηκε το 2013.

Η απασχόληση της «Φαίδρας» αναμένεται να αποφέρει περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου: 4 Newcastlemax, 8 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 6 Panamax και 9 Ultramax. Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Kamsarmax με μεθανόλη διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, είναι περίπου 4,2 εκατομμύρια dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 11,01 έτη.

Διαβάστε επίσης:

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΠΡΟΦ, ΦΡΛΚ

Globus Maritime (Αθανάσιος Φειδάκης): Παρέλαβε το τρίτο νεότευκτο πλοίο

Παναγιώτης Αναστασόπουλος: Σε ρότα ψηφιοποίησης ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών