• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 18,49 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού

    Σεμίραμις Παληού


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με τη Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Line) για ένα από τα πλοία της.

    Η NYK Line ναύλωσε το bulker, capesize GP Zafirakis , κατασκευής 2014, χωρητικότητας 179.492 dwt με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 26.800 δολάρια, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για ελάχιστη περίοδο 23 μηνών, έως και 26 μήνες κατ’ ανώτατο όριο.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι η ναύλωση θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2024. Η απασχόληση του πλοίου αναμένεται να αποφέρει περίπου 18,49 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Το GP Zafirakis είχε ναυλωθεί προηγουμένως στη Solebay Shipping με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 17.000 δολαρίων την ημέρα, μείον μια προμήθεια 5,00% που καταβάλλεται σε τρίτους.

    Ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.

    Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax μεθανόλης διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

    Επί του παρόντος, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, είναι περίπου 4,4 m dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 11,06 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μητσοτάκης ανοίγει την Συνταγματική Αναθεώρηση και στοχεύει στα κόμματα της αντιπολίτευσης

    Καναδάς: Ανακοινώνει πρόσθετους δασμούς 100% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κίνας – Το Πεκίνο εξαγριώνεται

    Γαλλία: Παρατείνεται ξανά η προφυλάκιση του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντουρόβ



    ΣΧΟΛΙΑ