Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 1,39 εκατ. δολαρίων για το πλοίο Selina

Σεμίραμις Παληού

Σεμίραμις Παληού

Η Diana Shipping Inc., γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής εξ ολοκλήρου, έχει εισέλθει σε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Raffles Shipping International Pte. Ltd., για ένα από τα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Panamax, το m/v Selina.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 10.500 δολάρια την ημέρα, μείον την προμήθεια 5,00% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου 2025 έως το μέγιστο στις 20 Απριλίου 2025. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα.

Το “Selina” είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Panamax 75.700 dwt που κατασκευάστηκε το 2010.

Η απασχόληση του «Selina» αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 1,39 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου: 4 Newcastlemax, 8 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 6 Panamax και 9 Ultramax.

Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Kamsarmax με μεθανόλη διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,2 εκατομμύρια dwt με μέση σταθμική ηλικία τα 11,04 έτη.

Διαβάστε επίσης:

Αριστείδης Πίττας: Η αποπαγκοσμιοποίηση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ναυτιλία

Lamda Marinas: Επενδύει 5 εκατ. στη μαρίνα Φλοίσβου και υπογράφει την παραχώρηση της μαρίνας Κέρκυρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- Ουκρανία, Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στο επίκεντρο