Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 12,43 εκατ. δολάρια

Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc. και Πρόεδρος της INTERMEPA

Η Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, εξασφάλισε νέο συμβόλαιο χρονοναύλωσης με τη Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Line) για το πλοίο της, Los Angeles.

Η NYK Line ναύλωσε το bulker newcastlemax Los Angeles, κατασκευής 2012, χωρητικότητας 206.104 dwt με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 28.700 δολάρια, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Οκτωβρίου 2025, με δυνατότητα επέκτασης έως τις 15 Δεκεμβρίου 2025.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου σε άμεση συνέχιση της τρέχουσας ναύλωσης που είναι με ημερήσια τιμή 17.700 δολάρια.

Η απασχόληση του πλοίου αναμένεται να αποφέρει περίπου 12,43 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του bulker του “Χιούστον”, ο στόλος της Diana Shipping θα αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου και αναλυτικότερα από τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.

Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax, με προώθηση μεθανόλη διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

Σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του “Χιούστον” και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,4 m dwt με μέση ηλικία τα 10,92 έτη.

Διαβάστε επίσης

Τζο Μπάιντεν: Μόνο «ο Θεός» μπορεί να με βγάλει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών