Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Έφτασε στα 41 πλοία και αναμένει να παραλάβει άλλα 2

OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

Σεμίραμις Παληού, CEO Diana Shipping και Προέδρος του ΔΣ της HELMEPA

Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας θυγατρικής της, παρέλαβε το πλοίο m/v DSI Pegasus (πρώην «STH Αθήνα»), μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου Ultramax, ναυπήγησης του 2015, χωρητικότητας 60.508 dwt.

Το πλοίο είναι ένα από τα εννέα σύγχρονα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Ultramax που η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά τον Αύγουστο του 2022.

Συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα παραδοθέντος πλοίου m/v DSI Pegasus, ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται επί του παρόντος από 41 πλοία χύδην ξηρού φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 7 Ultramax).

Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει 2 πλοία Ultramax ξηρού χύδην φορτίου έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2022. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, εξαιρουμένων των 2 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου Ultramax που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,8 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία 10,18 ετών.

Διαβάστε επίσης:

7 Έλληνες εφοπλιστές με πάνω από 100 πλοία στόλο – Στην κορυφή Φράγκου και Αγγελικούση