Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping ( Σεμίραμις Παληού): Αναχρηματοδότηση με 167,3 εκατ. δολάρια από την Nordea Bank Abp, filial i Norge

Η Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Σεμίραμις Παληού (OceanPal, Diana Shipping)

Η Diana Shipping Inc. της Σεμίραμις Παληού γνωστοποίησε την εξασφάλιση χρηματοδότησης 167,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την Nordea Bank Abp, filial i Norge στις 25 Ιουλίου 2024.

Το νέο δάνειο που λήγει τον Ιούλιο του 2030 είναι συνδεδεμένο με δέκα πλοία. Τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν για την αναχρηματοδότηση για δύο από τις υφιστάμενες δανειακές διευκολύνσεις της εταιρείας με τη Nordea Bank Abp.

Η μία διευκόλυνση αφορά δάνειο ύψους 149,3 εκατομμυρίων δολαρίων και η άλλη για 18 εκατομμύρια δολάρια, με αρχική λήξη τον Οκτώβριο του 2027 και τον Ιούνιο του 2028, αντίστοιχα.

Αυτά τα δάνεια είχαν προηγουμένως εξασφαλιστεί από δώδεκα πλοία. Στο πλαίσιο αυτής της αναχρηματοδότησης, δύο από τα υποθηκευμένα πλοία της εταιρείας απελευθερώθηκαν.

Με την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Houston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται από 38 πλοία χύδην ξηρού φορτίου: 4 Newcastlemax, 8 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 6 Panamax και 9 Ultramax.

Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Kamsarmax με μεθανόλη διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Houston και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, είναι περίπου 4,4 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,98 έτη.

Διαβάστε επίσης:

Στις 26 Σεπτεμβρίου η νέα προθεσμία για τις δηλώσεις πλοίων δεύτερης κατηγορίας

Που βρίσκονται τα superyacht των Ρώσων ολιγαρχών που έχει κατασχέσει η Δύση

ΔΝΤ( Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα): Να φορολογηθούν περισσότερο οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών – «Ναι» στην G20 για φορολογική δικαιοσύνη