Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Χρήστος Στυλιανίδης: Η συμβολή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος είναι ανεκτίμητη

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, 50 νέων Αξιωματικών (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού).

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, 50 νέων Αξιωματικών (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού).

Την υψηλή ευθύνη που φέρουν με την κατάταξή τους στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, οι 50 νέοι Αξιωματικοί (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού) για την ασφάλεια των θαλασσών και την προστασία των πολιτών, αλλά και για την ενίσχυση και ανάδειξη της ελληνικής ναυτιλίας, επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Νήφωνος Καπογιάννη ως εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενου από τον Συνταγματάρχη (Ι) Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ιστρατόγλου.

Οι νέοι Αξιωματικοί, μετά την ολοκλήρωση του απαιτούμενου κύκλου εκπαίδευσης, θα στελεχώσουν, ως επί το πλείστον, τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν καθημερινά σε όλη την επικράτεια αλλά και λοιπές Υπηρεσίες.

Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους νέους και τις νέες Σημαιοφόρους για την επιλογή τους να καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα, ένα Σώμα ιστορικό που, όπως τόνισε, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της εθνικής ασφάλειας και της ναυτιλιακής κληρονομιάς.

«Η συμβολή των στελεχών του Λιμενικού είναι ανεκτίμητη και η αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Και συνέχισε: «Στο πρόσωπό σας, ως Αξιωματικών, πλέον, του Λιμενικού Σώματος, διακρίνουμε έναν άοκνο φρουρό των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, που είναι και ευρωπαϊκά, έναν συμπαραστάτη σε κάθε νησιώτη και ένα στέλεχος το οποίο, όπως είπαμε, υποστηρίζει καθημερινά και πολλαπλώς την ελληνική ναυτιλία και τον Έλληνα ναυτικό».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρείζης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Κωσταράκης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Στυλιανίδη:

«Αγαπητοί παρευρισκόμενοι, αγαπητοί γονείς, συγγενείς και φίλοι,

σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να συγχαρούμε και να καμαρώσουμε στην τελετή της ορκωμοσίας τους, τους νέους Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την ειδικότητα Κυβερνήτη και Μηχανικού.

Θέλω να συγχαρώ αρχικά όλους εσάς, γονείς, συγγενείς και φίλους, που στέκεστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους σε αυτό το τόσο σημαντικό και σπουδαίο βήμα τους.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την επίσημη κατάταξή τους στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος και μια νέα σημαντική αφετηρία για τη ζωή τους.

Εντός ολίγου θα δώσουν, με υπερηφάνεια και υψηλό φρόνημα, τον όρκο, με τον οποίο, θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα μας με αφοσίωση και επαγγελματισμό. Με την ολοκλήρωση του απαιτούμενου κύκλου εκπαίδευσης που θα λάβουν, θα φέρουν, πλέον, την υψηλή ευθύνη της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της προάσπισης των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, αλλά και της διαχείρισης ποικίλων κρίσιμων καταστάσεων που καθημερινά μπορούν να προκύψουν.

Αυτά, βέβαια, ταυτόχρονα και με την επίσης σημαντική ευθύνη τους, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση και ανάδειξη του πιο ανταγωνιστικού τομέα της ελληνικής οικονομίας: αυτόν της ελληνικής ναυτιλίας.

Αγαπητές και Αγαπητοί νέοι Αξιωματικοί,

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στη ζωή σας, καθώς από εδώ και στο εξής, θα εκπαιδευτείτε κατάλληλα, έτσι ώστε να είστε σε θέση να αναλαμβάνετε σημαντικές ευθύνες για την ασφάλεια των θαλασσών μας και την προστασία των πολιτών μας.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση που θα λάβετε, θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα για τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της υπηρεσίας. Η τόλμη, η αποφασιστικότητα και η τεχνογνωσία που θα επιδείξετε θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας σας.

Ως πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή μου στο έργο σας.

Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα, προσφέροντας τα απαραίτητα μέσα και τις υποδομές για να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας με επιτυχία.

Η συμβολή των στελεχών του Λιμενικού είναι ανεκτίμητη και η αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Από αυτό εδώ το βήμα λοιπόν, θέλω να σας συγχαρώ για την επιλογή σας να καταταγείτε στο Λιμενικό Σώμα.

Από σήμερα αποτελείτε μέρος της μεγάλης αυτής οικογένειας, η οποία μετρά ήδη πάνω από εκατό χρόνια διαδρομή και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και όχι μόνο.

Το Λιμενικό Σώμα μέσα από την ιστορία του αλλά και καθημερινά, τιμά την Ελλάδα και τους Έλληνες, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ελληνική ναυτιλία και κοινωνία, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της εθνικής ασφάλειας και της ναυτιλιακής μας κληρονομιάς.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και στη διαφύλαξη της ναυτιλιακής μας ασφάλειας. Το έργο σας είναι πολύτιμο και η προσφορά σας αναντικατάστατη.

Γιατί στο πρόσωπό σας, ως Αξιωματικών, πλέον, του Λιμενικού Σώματος, διακρίνουμε έναν άοκνο φρουρό των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, που είναι και ευρωπαϊκά.

Σε εσάς βρίσκουμε έναν συμπαραστάτη σε κάθε νησιώτη και ένα στέλεχος το οποίο, όπως είπαμε, υποστηρίζει καθημερινά και πολλαπλώς την ελληνική ναυτιλία και τον Έλληνα ναυτικό.

Αυτό ξεχωρίζει το Λιμενικό Σώμα από όλα τα άλλα ένστολα σώματα. Το γεγονός της τριπλής του αποστολής, όπως την περιγράψαμε.

Αγαπητές και Αγαπητοί νέοι Αξιωματικοί,

Με την ειδικότητά σας ως Κυβερνήτες και Μηχανικοί και με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σας, θα στελεχώσετε, επί το πλείστον, τα σκάφη του Λιμενικού μας Σώματος, τα οποία επιχειρούν καθημερινά σε όλη την επικράτεια, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, εκπληρώνοντας τις ανωτέρω πολλαπλές τους αποστολές.

Ως εκ τούτου, ο ρόλος σας στο κάθε σκάφος, στην κάθε υπηρεσία, καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμος και πολύτιμος.

Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ την Διοικητή του σχολείου εκπαίδευσης των Αξιωματικών και βέβαια όλους τους καθηγητές και όλο το προσωπικό, η συνδρομή των οποίων καθίσταται καταλυτική ως προς το να λάβετε τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη εκπαίδευση.

Εμείς, ως οικογένεια του Λιμενικού Σώματος, σας καλωσορίζουμε και σας υποδεχόμαστε και να ξέρετε ότι, για οτιδήποτε χρειαστείτε, τόσο σε επίπεδο πολιτικής αλλά και στρατιωτικής ηγεσίας, θα είμαστε δίπλα μας. Είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια.

Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, υγεία και δύναμη στο έργο σας. Είθε να υπηρετείτε πάντα με ήθος, επαγγελματισμό και αφοσίωση, τιμώντας την παράδοση και τις αξίες του Λιμενικού Σώματος και της πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ».

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις ύψους 2.006.000 ευρώ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και περιοδείες

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Γενισέα Ξάνθης

Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία