• Ναυτιλία

    Χρ. Στυλιανίδης: Μαζί θα βρούμε τις λύσεις και στόχος μας είναι το καλό της Σαντορίνης


    «Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, την Σαντορίνη, και οφείλουμε όλοι να βρούμε κοινές λύσεις στη βάση της σύγκλισης των συμφερόντων με ένα μοναδικό στόχο, το καλό της Σαντορίνης και το καλό του ελληνικού τουρισμού», υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στη Σαντορίνη συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

    Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού μετά την έκδοση της Διυπουργικής απόφασης “Λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς” για την αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο.

    Στις συναντήσεις που είχε με τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Ζώρζο και την Έπαρχο κα Ιουλία Καραμολέγκου συζήτησαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία και στις υποδομές του νησιού, όπως προφανώς και τα θέματα των κατολισθήσεων και της πρόληψης σε θέματα ασφάλειας και άκουσε τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες τους για τα μείζονα θέματα που απασχολούν το νησί.

    Ο κ. Στυλιανίδης πραγματοποίησε αυτοψία στις υποδομές και εγκαταστάσεις του λιμένα Αθηνιού και στον οικισμό Αμμούδι, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αθηνιού, όπου παρουσία και του Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Παρδάλη ενημερώθηκε από την Λιμενάρχη Θήρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Παναγιώτα Κούτρα για θέματα που αφορούν στην δραστηριότητα του Λιμεναρχείου. Επισκέφθηκε, επίσης, το δημοτικό ακίνητο που παραχωρήθηκε πέρυσι ως δωρεά από τον Δήμο Θήρας στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του.

    Σε δήλωση του στα τοπικά μέσα ο κ. Υπουργός επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «Η Σαντορίνη είναι το καμάρι μας, είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο και οφείλουμε όλοι να βρούμε το συντομότερο λύσεις για να κρατηθεί ψηλά, στο πιο ψηλό σημείο του ελληνικού τουρισμού». Και συνέχισε: «Μαγικές λύσεις δεν έχουμε. Οι λύσεις με την βοήθεια του κράτους θα βρεθούν εδώ στη Σαντορίνη. Οι άνθρωποι που ξέρουν τις λύσεις είναι εδώ γιατί ξέρουν την καθημερινότητα και για τις μεταβατικές και για τις στρατηγικές λύσεις της αειφορίας της Σαντορίνης».

    Ο κ. Υπουργός τόνισε επίσης ότι «Έχουμε πολλά να κάνουμε στη Σαντορίνη για να αναπτύξουμε τις υποδομές που χρειάζεται έτσι ώστε να παραμείνει η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού». Και πρόσθεσε: «είναι ένα πράγμα τα επιστημονικά δεδομένα και άλλο πράγμα οι αποφάσεις για να δώσουμε μεταβατικές λύσεις. Η Διυπουργική Επιτροπή δίνει κατευθύνσεις και εξειδικεύονται τα πρακτικά μέτρα από τους τοπικούς άρχοντες».

    Διαβάστε επίσης

    Οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν 5.543 πλοία και ναυπηγούν άλλα 384!

    Δωρεά υπερσύγχρονου ταχύπλοου περιπολικού σκάφους στο Λιμεναρχείο Μυκόνου

    Μελίνα Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλία, πάντα ποντοπόρος, πάντα πρωτοπόρος



    ΣΧΟΛΙΑ