Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Χούθι: Βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε το πλοίο Chios Lion του εφοπλιστή Βαφειά

Βίντεο από το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο Chios Lion

Βίντεο από το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο Chios Lion

Βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Chios Lion δημοσιοποίησαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Το Chios Lion, χωρητικότητας 107,500-dwt και κατασκευής 2010, ανήκει στον στόλο της εταιρείας Stealth Maritime συμφερόντων του ομίλου Βαφειά.

Το πλοίο, που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα με σημαία Λιβερίας, χτυπήθηκε από drone αργά το βράδυ της Δευτέρας και όπως φαίνεται στο βίντεο, από την επίθεση προκλήθηκε έκρηξη. To τάνκερ υπέστη ζημιά αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί ναυτικών.

Ο εκπρόσωπος των Χούθι για στρατιωτικά ζητήματα, Γιαχία Σάρια, ανέφερε τη Δευτέρα το βράδυ πως οι επιχειρήσεις τους διεξήχθησαν σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του Σαββάτου στους Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας — στον οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 90 άτομα.

Στοχοποίησαν τρία εμπορικά πλοία που μεταφέρουν καύσιμα. Τα δύο έπλεαν στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ το τρίτο βρισκόταν στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Γιαχία Σάρια τα πλοία επελέγησαν επειδή οι πλοιοκτήτριες εταιρείες χρησιμοποιούν «ισραηλινά λιμάνια».

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ καταρρίπτει drone των Χούθι (Βίντεο)

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές χτυπήθηκαν από τους Χούθι

 Τρία τάνκερ στο στόχαστρο των Χούθι – Χτύπησαν το Chios Lion του εφοπλιστή Βαφειά