• Ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς: Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    «Για πρώτη φορά, δεν λαμβάνουμε καμία σαφή καθοδήγηση σχετικά με την απανθρακοποίηση και τα νέα καύσιμα από τους νηογνώμονες. Κανείς μας δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα επενδύσει σε μη δοκιμασμένες τεχνολογίες», τονίζει ο Χάρης Βαφειάς και προσθέτει:

    «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης, αλλά ως μακροπρόθεσμη δυνατότητα, όχι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Οι αξίες και οι τιμές είναι πολύ υψηλές σχεδόν σε όλα, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις επενδύσεις μας».

    O Χάρης Βαφειάς, Founder της Stealthgas (GASS), της Imperial Petroleum (IMPP) και της C3iS Inc (CISS), τονίζει επίσης:

    «Όλοι οι τομείς πηγαίνουν πολύ καλά λόγω ενός συνδυασμού αρνητικών γεγονότων, όπως οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα, και θετικών, όπως οι περιορισμένες παραγγελίες.

    Είμαι γενικά αισιόδοξος ότι αν δεν καταστρέψουμε τα πράγματα παραγγέλνοντας αναφανδόν νέα σκάφη, αν επιτέλους καταφέραμε να πάρουμε το μάθημά μας, θα καταλήξουμε σε μια καλύτερη και ασφαλέστερη ναυτιλιακή βιομηχανία».

    Δείτε το βίντεο στο TikTok του mononews.gr:

    @mononews.gr #shipping #xarisvafeias #vafeias #maritime #greece #ships #nuclearenergy #fy #fyp ♬ Success Motivation – ZydSounds

    Διαβάστε επίσης:

    Capital Link Maritime: Οι προβλέψεις Μαρινάκη, Τσάκου, Προκοπίου, Κούστα, Οικονόμου, Χατζηιωάννου για το μέλλον της ναυτιλίας

    Νικόλας Β. Χατζηιωάννου (Alassia NewShips): Όταν συνδυάζεις τη σοφία και τον ενθουσιασμό προκύπτουν καλά αποτελέσματα

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 3,71 εκατομμυρίων δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ