• Ναυτιλία

    Χ.Σημαντώνης: Μας ικανοποιεί που εντάσσει ο Ντράγκι την shortsea ναυτιλία στο μέλλον της Ευρώπης

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Σημαντώνης

    Χαράλαμπος Σημαντώνης


    Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στηρίζει και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των συμπερασμάτων της Έκθεσης του Μάριο Ντράγκι «Το Μέλλον της Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αφού εντάσσει τη shortsea ναυτιλία, την ευρωπαϊκή ναυτιλία, στους παράγοντες ανάπτυξης της οικονομίας της ΕΕ και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπος Σημαντώνης, σχολιάζοντας την έκθεση του Μ. Ντράγκι, τόνισε:

    “Ταυτόχρονα η ξεκάθαρη αναφορά στην ανάγκη των πράσινων μεταφορών, του εκσυγχρονισμού του στόλου και της χρηματοδότησης της μετάβασης έρχεται να ενισχύσει τη θέση της ΕΕΝΜΑ για άμεση ένταξη του στόλου των εθνικών μεταφορών στο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να επιτύχουμε τους περιβαλλοντικούς στόχους με τη βέλτιστη και αποδοτικότερη μεταφορά των αγαθών σε εθνικό και ευρωπαϊκό χώρο.

    Τέλος, η έκθεση επισημαίνει την έλλειψη προσωπικού στις μεταφορές και την ανάγκη προσανατολισμού της εκπαίδευσης προς αυτή την αγορά αλλά και την επανεκπαίδευση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στην ήδη υπάρχουσα αγορά εργασίας για τη στελέχωση των ευρωπαϊκών μεταφορών.

    Η ΕΕΝΜΑ συνεχίζει σταθερά την προσπάθειά της για τον εκσυγχρονισμό της ναυτιλίας, την ανθρακοποίηση και την επίτευξη του multimodality, πάγιου στόχου της ΕΕ, καθιστώντας την ελληνική ναυτιλία βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής οικονομίας”.

    Διαβάστε επίσης:

    Η νέα πορεία του ΝΑΤ στην πράξη

    Ιραν: Απειλεί για «απάντηση» στις κυρώσεις της Ευρώπης

    Stellantis: Γιατί επενδύει πάνω από $400 εκατ. σε τρία εργοστάσια των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ