Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Carnival Corporation: Έσοδα ρεκόρ 7,9 δισ. δολάρια και κέρδη 1,73 εκατ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο

default

Εντυπωσιακά ρεκόρ επέτυχε ο ναυτιλιακός κολοσσός Carnival Corporation κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σε αυτή την περίοδο, από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα ρεκόρ ύψους 7,9 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 15,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του οικονομικού έτους 2023.

Η νέα κορύφωση σημειώθηκε τόσο σε σχέση με τις πωλήσεις κρουαζιέρων όσο και με αγορές πάνω στα πλοία των οποίων οι αξίες ήταν αντίστοιχα ίσες με 5,24 δισεκατομμύρια (+15,2%) και 2,66 δισεκατομμύρια δολάρια (+15,1%).

Τα λειτουργικά έξοδα, με 5,72 δισ., παρά το γεγονός ότι έφτασαν σε ρεκόρ, παρουσίασαν αύξηση 9,3%.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 1,73 δισεκατομμύρια, αξία που αντιπροσωπεύει αύξηση +61,5% στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 και είναι 45 εκατομμύρια χαμηλότερα μόνο από το ιστορικό ρεκόρ που καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019.

Επίσης ο αριθμός των επιβατών που επιβιβάστηκαν την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου φέτος στα πλοία του ομίλου, τα οποία εκτελούνται με τα εμπορικά σήματα Aida Cruises, Carnival Cruise Line, Costa Crociere, Cunard, Holland America Line, P&O Cruises (Αυστραλία), P&O Cruises (Ηνωμένο Βασίλειο), οι Princess Cruises και Seabourn, έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ με 3,9 εκατομμύρια επιβάτες σε σύγκριση με 3,6 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival Corporation, Josh Weinstein, διευκρίνισε ότι αναμένονται αποτελέσματα ρεκόρ για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2024 «με προσαρμοσμένο Ebitda, που θα πρέπει να ξεπεράσει τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια και με βελτίωση περίπου 10% στην απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου».

Ο J. Weinstein συνέχισε, «Ενώ είναι ακόμη νωρίς, τα οφέλη από τη βελτιωμένη εμπορική μας απόδοση επεκτείνονται μέχρι το 2026, καθώς έχουμε επιτύχει όγκο ρεκόρ κρατήσεων για κρουαζιέρα τους τελευταίους τρεις μήνες.

Αυτή η απίστευτα ισχυρή θέση κράτησης για το 2024, το 2025 και το 2026 σήμαινε ότι οι προκαταβολές των πελατών το τρίτο τρίμηνο του έτους έφτασαν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Έχουμε μόνο τρία πλοία που θα αναπτυχθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ένα πλοίο θα παραδοθεί το 2025, κανένα το 2026 και από ένα πλοίο το 2027 και το 2028. Αυτό το περιορισμένο βιβλίο παραγγελιών θα μας επιτρέψει επίσης να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ζήτηση που υπερβαίνει την αύξηση της χωρητικότητας», υπογράμμισε.

Οι παραγγελίες περιλαμβάνουν το Star Princess το 2025, ακολουθούμενο από νεότευκτα για την Carnival Cruise Line το 2027 και το 2028.

Διαβάστε επίσης:

Mark Zuckerberg: Ξεπέρασε τον Bezos και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Costamare (Κ. Κωνσταντακόπουλος): Ορίστηκαν διευθυντές οι Γρηγόρης Ζήκος και Vagn Lehd Møller

Η Ολυμπιακή Ριβιέρα αναδεικνύεται προορισμός κρουαζιέρας