• Ναυτιλία

    Cape Shipping (Ευγενία Ανδριανοπούλου): Προσθέτει 4 νεότευκτα τάνκερ σε στόλο 16 πλοίων

    Το Cape Kasos της Cape Shipping

    Το Cape Kasos της Cape Shipping


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Cape Shipping, της Ευγενίας (Τζένης) Ανδριανοπούλου, η οποία σήμερα διαχειρίζεται ένα στόλο από 16 πλοία: 5 φορτηγά και 11 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, έκλεισε συμφωνία με δύο κινεζικά ναυπηγεία για την ναυπήγηση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ναυτιλιακή εταιρεία της Ευγενίας Ανδριανοπούλου θα ναυπηγήσει δύο πλοία LR1 74.000 dwt στο ναυπηγείο Yangzijiang και δύο LR2 115.000 dwt στις γιάρδες Dalian Shipbuilding Industry Co, – DSIC.

    Υπενθυμίζεται ότι η Cape Shipping S.A. ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα από μια ομάδα ανθρώπων της ναυτιλίας, που ξεκίνησαν τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

    Η Ευγενία Ανδριανοπούλου, προέρχεται από μια παραδοσιακή ναυτιλιακή οικογένεια της Κάσσου.

    Είναι κόρη του Ανδρέα Ανδριανόπουλου και της Φιφής Γιανναγά. Το 1999 εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο του Greek Shipping Co-operation Committee, της Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

    Διαμένει στην Αθήνα, στην οικία της που βρίσκεται, επί της οδού Ηρώδου του Αττικού, αλλά και στη βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο.

    Cape Shipping

    Διαβάστε επίσης:

    Μότορ Οιλ: Σε δοκιμαστική λειτουργία η μονάδα της Κομοτηνής- Βαλκανικά σχέδια για ΑΠΕ

    Τράπεζες: Τι λέει η Κομισιόν για κόκκινα δάνεια και servicers

    ΣΕΒ: Παπαλεξοπούλου, Βασιλάκης, Βερέμης: Οι 3 επιχειρηματίες που «σάρωσαν» στις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ