Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Bluepool Panamax: Μέσα σε μία διετία διαχειρίζεται17 πλοία – Ποιοι είναι οι ιδρυτές της, Μπάχος-Γαβριηλίδης-Αγγελόπουλος

Οι τρεις ιδρυτές της Bluepool Panamax (από αριστερά) Άρης Μπάχος, Κίμων Αγγελόπουλος και Νικόλας Γαβριηλίδης

Οι τρεις ιδρυτές της Bluepool Panamax (από αριστερά) Άρης Μπάχος, Κίμων Αγγελόπουλος και Νικόλας Γαβριηλίδης

Τρεις νέοι, με υψηλή εξειδικευμένη μόρφωση, ο Άρης Μπάχος, ο Νικόλας Γαβριηλίδης και ο Κίμων Αγγελόπουλος, μαζί με τους συνεργάτες τους, Δημήτρη Ραδόπουλο και Νίκο Χονδρογιωργάκη, κατόρθωσαν μέσα σε μία διετία να δημιουργήσουν μια αξιόλογη, αποτελεσματική ομάδα πλοιοδιαχείρισης που σήμερα διαχειρίζεται συνολικά δέκα επτά φορτηγά πλοία.

Η Bluepool Panamax, που έχει γραφεία στην οδό Σίνα 7 στο Μαρούσι, πρόσθεσε πρόσφατα έξι ακόμη πλοία στον  στόλο της.

Το καινοτόμο ναυτιλιακό pool, το οποίο ιδρύθηκε  το 2022, εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις σε σχέση με το ΒΡΙ – Baltic Panamax Index.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η εταιρεία MPSL Diamond Pte με έδρα τη Σιγκαπούρη, συμφώνησε να δώσει τον στόλο της που αποτελείται από τέσσερα Post-Panamaxes, ενώ ένας Έλληνας πλοιοκτήτης που δεν κατονομάστηκε, συμμετέχει με δύο ιαπωνικής κατασκευής Kamsarmaxes.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους νέους εταίρους μας στο pool μας και να τους ευχαριστήσουμε για την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να υπεραποδίδουμε  μέσω των αποφάσεων ναύλωσης και συναλλαγών. Υποστηριζόμαστε από ένα ευρύ δίκτυο και προσβλέπουμε στη συνεχή ανάπτυξη προσθέτοντας περισσότερα πλοία και μέλη ομάδας στο μέλλον», επισήμανε ο Κίμων Αγγελόπουλος, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Bluepool Panamax.

Στην εταιρεία, ιδρυτικός εταίρος, είναι και ο πρώην επικεφαλής των φορτηγών πλοίων της Noble Grop, Άρης Μπάχος, και ο ειδικός στα παράγωγα φορτίων παραγώγων φορτίων, Νικόλας Γαβριηλίδης.

Ο Άρης Μπάχος ξεκίνησε τη ναυτιλιακή καριέρα του στο Λονδίνο, τη Γενεύη, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, κερδίζοντας μεγάλη εμπειρία στη ναυτιλιακή αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια.

Ενίσχυσε την τεχνογνωσία του για επτά συναπτά έτη στον όμιλο Noble όπου ηγήθηκε με επιτυχία του τμήματος Panamax.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως ναυλομεσίτης στην Clarksons and Braemar Seascope.

Ο Άρης Μπάχος είναι κάτοχος MSc στη Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανική από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MSc στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά από το Cass Business School.

Ο Νικόλας Γαβριηλίδης εργάστηκε δέκα χρόνια στον όμιλο M2M/GMI στο Λονδίνο και την Αθήνα, ασχολούμενος με FFAs και Bunker Swaps ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την ανάλυση επενδύσεων.

Από το 2008 έως το 2010 ήταν Ανώτερος Αναλυτής στη Marsoft στη Βοστώνη.

Ο Νικόλας Γαβριηλίδης, είναι κάτοχος MSc στη Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανική από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MSc στη Διαχείριση Συστημάτων Ωκεανών από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

Ο Κίμων Αγγελόπουλος μεγάλωσε στη Γενεύη στην καρδιά του διεθνούς εμπορίου και των οικονομικών, γεγονός που έκανε τη ναυτιλία μια φυσική επιλογή σταδιοδρομίας.

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στο χύδην ξηρό φορτίο στην Clarksons, Dena και IFCHOR, αναπτύσσοντας τα δίκτυα μεταξύ μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, εμπόρων και βιομηχανιών.

Ο Κίμων Αγγελόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Liberal Arts Bachelor από το Πανεπιστήμιο Tufts, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Νομικής από τη Νομική Σχολή BPP και LLM στο Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο από το UCL.

Ο Δημήτρης Ραδόπουλος είναι πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού και διαθέτει 35 χρόνια εμπειρίας στο ξηρό φορτίο, καθώς και επτά χρόνια στη θάλασσα.

Διετέλεσε Senior Fleet Manager στην Alpha Bulkers, της Άννας Αγγελικούση, όπου πέρασε επτά χρόνια.

Ο καπετάν Δημήτρης Ραδόπουλος αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κεφαλλονιάς και είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος Ναυτιλίας, Ναυτικής Ασφάλισης και Ναυτιλιακού Δικαίου από το Αθηναϊκό Κέντρο Επιχειρηματικών Σπουδών.

Ο Νίκος Χονδρογιωργάκης έχει αποκτήσει εμπειρία ως υπεύθυνος οικονομικής και λογιστικής διαχείρισης σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες.

Επίσης, συνεργάστηκε με την Ernst & Young (Αθήνα), με εξειδίκευση στον έλεγχο και τη διασφάλιση εισηγμένων και μη ναυτιλιακών εταιρειών.

Αυτή η εμπειρία τον βοήθησε να αναπτύξει δεξιότητες στα οικονομικά, τη διαχείριση, τη λογιστική, τον προϋπολογισμό, τις επενδύσεις, τις ταμειακές ροές, τον έλεγχο του κόστους και την αναφορά.

Ο Νίκος Χονδρογιωργάκης είναι κάτοχος M.Sc. από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Διεθνή Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση και πτυχίο στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τις Μεταφορές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε το ACCA και το IESOEL, αποκτώντας τα προσόντα ως ορκωτός λογιστής.

Η Bluepool είναι μια σύγχρονη εταιρεία διαχείρισης πλοίων χύδην ξηρού φορτίου που παρέχει ανώτερες υπηρεσίες ναυτιλίας στους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Διαβάστε επίσης:

Niovis Shipping (Οικογένεια Μαυρολέων): Ναυπηγεί δύο νεότευκτα, ενώ διαχειρίζεται 19 πλοία

Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Στα χαμηλά έτους η αγορά των VLCCs – Επιβραδύνεται η δραστηριότητα

Navios (Αγγελική Φράγκου): Πούλησε τρία πλοία