Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Attica Group: Πρόταση για την αγορά του 51% της ΕΤΑΝΑΠ Σαμαριά

Κυριάκος Μάγειρας, Πρόεδρος Attica Group

Κυριάκος Μάγειρας, Πρόεδρος Attica Group

Με την παρουσία του προέδρου της Attica Group Κυριάκου Μάγειρα και στελεχών της εταιρείας πραγματοποιήθηκε σήμερα η γενική συνέλευση της ΕΤΑΝΑΠ-Σαμαριά εταιρεία εμφιάλωσης νερού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Στύλο Αποκορώνου Χανίων.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΠ να απαντά σε ερωτήματα που έθεσε η Attica Group προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς ο Κ. Μάγειρας πρότεινε στους μετόχους να πουλήσουν στον όμιλο τις μετοχές στην τιμή των 10 ευρώ.

Η πρόταση συνοδεύτηκε με την διευκρίνιση ότι αυτό ισχύει για όλο το κεφάλαιο αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώσει η Attica τουλάχιστον το 51%.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ Μανόλης Αποστολάκης υπογράμμισε ότι αυτή η πρόταση μπορεί να συζητηθεί αλλά έως την απόκτηση από μέρους της Attica ποσοστού συνολικά, μαζί με αυτό που ήδη κατέχει, του 50%.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Group κατέχει αυτή τη στιγμή το 32%.

Μετά την συνέλευση ο Κ. Μάγειρας, δήλωσε: “ Αναγνωρίζοντας την αξία της εταιρείας και της διοίκησης, προσφέρουμε μία τιμή πολύ παραπάνω από τη λογιστική αξία, επιθυμώντας να δώσουμε διέξοδο και σε μικρομετόχους οι οποίοι ενδεχομένως θέλουν να πουλήσουν τις μετοχές τους σε υψηλότερη τιμή αλλά και σε μεγαλομετόχους οι οποίοι θεωρούν ότι για το μέλλον της εταιρείας μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ένας μεγάλος όμιλος”.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΝΑΠ διαθέτει στην αγορά τα εμφιαλωμένα νερά ΣΑΜΑΡΙΑ και ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ

Η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Σελίνου και Κισσάμου Ειρηναίου Γαλανάκη το 1978 ως πολυμετοχική εταιρεία και άρχισε να λειτουργεί το 1980. Μια πολυμετοχική εταιρεία λαϊκής βάσης, η ΕΤΑΝΑΠ εμφιαλώνει και διαθέτει το νερό SAMARIA από τις πηγές Στύλου στα Χανιά Κρήτης.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού της προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα.

Tα τελευταία χρόνια, η ETANAΠ έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στις κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της και αυξάνοντας την παραγωγή και τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Μέτοχος της ΕΤΑΝΑΠ, ήταν και η ΑΝΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε από την Attia Croup.

Διαβάστε επίσης: 

«Sounion»: Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου από το ναυαγοσωστικό «Aigaion Pelagos»

Έλληνες εφοπλιστές: Χρυσά deals για τα παλαιάς κατασκευής πλοία τους

Θεοδώρα Ρήγα: Αναλαμβάνει νέα πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (MedCruise)