Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Απόλυτα δικαιολογημένα τα χρήματα της γνωστής δημοσιογράφου στη UBS

Την ώρα που η ταυτοποίηση των καταθετών της λίστα UBS έχει ολοκληρωθεί και έρχονται στο φως νέα ονόματα που διαθέτουν σημαντικά ποσά στην συγκεκριμένη τράπεζα, επικρατεί μια τεράστια σύγχυση. «Όποιος έχει χρήματα σε μια τράπεζα του εξωτερικού δεν σημαίνει απαραιτήτως πως είναι φοροφυγάς. Αυτό ακριβώς καλείται η δικαιοσύνη να ελέγξει. Τα χρήματα μπορεί να είναι φορολογημένα και απολύτως δικαιολογημένα», εξηγεί στο mono.gr αρμόδια πηγή.

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι και αυτή της γνωστής παρουσιάστριας του ενημερωτικού τομέα, σε λογαριασμό της οποίας βρέθηκαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η κυρία της ενημέρωσης, που κατά καιρούς έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα με τις αμοιβές της, φέρεται να έχει λάβει αυτά τα χρήματα από φιλικό της πρόσωπο, με το οποίο υπήρχε εξαιρετικά στενή σχέση, ως «βοήθεια» για το παιδί της και προκειμένου αυτό να κάνει τα πρώτα του βήματα ανοίγοντας στο μέλλον κάποια επιχείρηση. Το ποσό μπορεί να μοιάζει εξωφρενικό, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως δεν μιλάμε για την μέση ελληνική οικογένεια, αλλά για ανθρώπους με πολλά μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο από τν ελληνική δικαιοσύνη είναι να δικαιολογούνται τα χρήματα, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται, πως στην ίδια λίστα βρέθηκαν δύο τραγουδίστριες του αποκαλούμενου «έντεχνου» χώρου, με την πρώτη να διαθέτει 1,5 εκατομμύριο ευρώ και την δεύτερη, που έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες, να έχει εμβάσει στο εξωτερικό 270.000 ευρώ. Σημειώνεται, πως δεν υπάρχει για την ώρα εικόνα ως προς το αν τα χρήματα που φέρονται να έχουν καταθέσει στο εξωτερικό οι συγκεκριμένες γυναίκες είναι φορολογημένα και νόμιμα, καθώς αναμένεται να κληθούν στο επόμενο διάστημα από τις εισαγγελικές αρχές. Μέσα στις επόμενες ημέρες, το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων έχουν κληθεί να περάσουν και δύο ηθοποιοί και παρουσιάστριες μεγάλων τηλεοπτικών διοργανώσεων στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Ανάμεσα στους γιατρούς, τους κατασκευαστές και τους δικηγόρους θα κληθούν να δικαιολογήσουν ποσά και 2-3 ακόμη άνθρωποι της τέχνης, γλύπτες και ζωγράφοι.

Από το στρατηγείο των εισαγγελέων που «ξεσκονίζουν» τις λίστες έχουν φύγει συνολικά περισσότερες από 300 κλήσεις, ενώ έχουν ήδη καταθέσει περίπου 50 άτομα. Πρόκειται για καταθέτες με ποσά μεγαλύτερα του 1,5 εκ ευρώ, ενώ η πλειοψηφία αυτών ζητά την ένταξή της στην ρύθμιση της «αυτοκαταγγελίας» που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση. Άφαντος είναι ένα μικρός αριθμός καταθετών, ενώ ορισμένοι δηλώνουν αδυναμία εμφάνισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια 85χρονη εκ μέρους της οποίας εμφανίστηκε ο συνήγορός της, αλλά και ένας καταθέτης που ζει εκτός Αθηνών και δήλωσε ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί άμεσα λόγω φόρτου εργασίας.