Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Αριστείδης Πίττας: Όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα θέματα κυβερνοασφάλειας

Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas

Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas

O Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος CEO – Euroseas Ltd. (ESEA) & EuroDry Ltd. (EDRY),  αναφερόμενος σε θέματα κυβερνοασφάλειας στο συνέδριο της Capital Link, τόνισε: “Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας, τα προβλήματα μπορεί να διαφέρουν. Καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο για τις μικρότερες εταιρείες να ακολουθήσουν τις διαρκείς αλλαγές και να προσαρμοστούν ανάλογα. Έχουμε λάβει μέτρα που έχουν αποφέρει αποτελέσματα, όπως οι μετασκευές, οι οποίες συνέβαλαν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 25%, χωρίς να χρειαστεί να μειώσουμε ταχύτητες.”.

Μιλώντας στη συνέχεια για την ψηφιοποίηση, είπε: “Η ψηφιοποίηση βοηθάει, με τη συνεργασία και τις συμβουλές τρίτων, πάντα με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Όλοι πρέπει να συμμορφωθούν, επομένως πρέπει να είμαστε ενεργοί στην προσπάθεια αντικατάστασης των παλαιότερων σκαφών. Εν κατακλείδι, θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τα θέματα κυβερνοασφάλειας. Πρόσφατα γίναμε στόχος μιας τέτοιας επίθεσης, ευτυχώς στην ξηρά και όχι εναντίον των πλοίων μας, και ήταν πολύ δύσκολη στην αντιμετώπισή της.”

Διαβάστε επίσης

Ελένη Πολυχρονοπούλου: Οι στόχοι για την μείωση του άνθρακα είναι πλήρως επιτεύξιμοι

Sveinung Støhle (Όμιλος Αγγελικούσης): Αναζητούμε λύσεις για το καύσιμο του μέλλοντος που διέπονται από ρεαλισμό

Το ΣτΕ «άνοιξε» τη νέα δικαστική χρονιά με εκδήλωση στο νέο κτίριο Σοφοκλέους και Αιόλου