Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την παράταση υλοποίησης των έργων από τον ΟΛΘ

ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Άρχισε να συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο, με τίτλο «Κύρωση της από 24 Μαΐου 2024 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 «Σύμβασης Παραχώρησης αναφορικά με την Χρήση και την Εκμετάλλευση Ορισμένων Χώρων και Περιουσιακών Στοιχείων εντός του Λιμένος Θεσσαλονίκης» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής τόνισε ότι έχουν βρεθεί οι πρώτες χρηματοδοτήσεις για την βελτίωση των λιμενικών υποδομών ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, από τα συνολικά 5 δισεκατομμύρια που απαιτούνται σε βάθος 20ετίας.

Επίσης ο Χρ. Στυλιανίδης, τόνισε επίσης ότι, «δίνουμε 25 εκατομμύρια για το ISPS (Κώδικας για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων)».

Αναφερόμενος στην τροποποίηση της σύμβασης για τον ΟΛΘ, για την οποία ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε ότι η προβλεπόμενη πενταετής παράταση, κινείται στο επίπεδο των υποχρεωτικών επενδύσεων που προβλέπει η αρχική σύμβαση, και την έναρξη της υποχρέωσης επίτευξης των ελάχιστων επιπέδων διακίνησης σταθμού συμβατικού φορτίου.

Η παράταση αφορά στα λιμενικά έργα και συγκεκριμένα στην έγκριση τεχνικών μελετών που εκτελούνται εντός της λιμενικής ζώνης του λιμένα Θεσσαλονίκης, προκειμένου, και για αυτές, να διευρύνεται η διαδικασία fast track έγκρισης που υπάγεται σε αυτή ,κάθε έργο που συντελείται από τον ΟΛΘ ΑΕ για λογαριασμό της, και περιλαμβάνεται βέβαια και το MASTERPLAN.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/12673756.pdf

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Mείωση επιτοκίων περιμένει σήμερα η αγορά – Τα οφέλη για τους δανειολήπτες

Aegean: Οι κινήσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη με αγορά νέων αεροσκαφών και Volotea

Η επένδυση 300 εκατ. της «Data 4» φουντώνει τον ανταγωνισμό για Data Center στην Ελλάδα