• Ναυτιλία

    Αποκλειστική συνεργασία ΟΝΕΧ – Robert Allan: Ξεκινά η γραμμή παραγωγής ελληνικών ρυμουλκών

    O CEO και υψηλόβαθμα στελέχη της Robert Allan, με στελέχη της ΟΝΕΧ (1)


    Ναυπηγεία ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα υποδέχθηκαν τον κ. Mike Fitzpatrick, CEO της Καναδικής εταιρείας σχεδίασης ρυμουλκών, Robert Allan, συνοδευόμενο από υψηλόβαθμα στελέχη αυτής.

    Η επίσκεψη σηματοδοτεί την έναρξη παραγωγής συγκεκριμένης σειράς ρυμουλκών, της οποίας τα αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής ανήκουν στον Όμιλο ΟΝΕΧ, μετά τη Συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο εταιρείες σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2024».

    Η Robert Allan είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σχεδίασης ρυμουλκών παγκοσμίως και η παλαιότερη ιδιωτική εταιρεία συμβούλων ναυτικής αρχιτεκτονικής του Καναδά, ενώ προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και σχεδιασμού έχοντας διεθνές πελατολόγιο.

    Η στρατηγικής σημασίας συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα, σηματοδοτεί επένδυση αξίας 280 εκ. ευρώ με έναρξη γραμμής παραγωγής 30 ρυμουλκών, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην εταιρεία του Πάνου Ξενοκώστα.

    Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ είχε τονίσει κατά την Επίσημη Τελετή Υπογραφής της Συμφωνίας, ο Όμιλος δεσμεύεται τουλάχιστον 20 από 30 σκάφη ρυμούλκησης να έχουν παραδοθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

    Απο δεξιά Mike Fitzpatrick, Πρόεδρος και CEO της R. Allan & Δημήτρης Ντρες, Γενικός Διευθυντής ΟΝΕΧ

    Ήδη άλλωστε στον τομέα του New Building η ONEX Shipyards έχει να επιδείξει ένα μεγάλο track record και μια σειρά πετυχημένων κατασκευών νέων πλοίων κατηγορίας Ferry boats, Ro-Ro, Ropax, Mega yachts και Ρυμουλκά.

    Στο προσεχές μέλλον η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή πλοίων τύπου ferry με μήκος από 90 έως 200 μέτρα, ρυμουλκά και offshore vessels, ενώ οι σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις που παρέχει, επικεντρώνονται στην πράσινη μετάβαση των στόλων, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα μέσω υβριδικών τεχνολογιών και την εφαρμογή νέων υλικών.

    Η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας ΟΝΕΧ-ROBERT ALLAN , θα πραγματοποιηθεί με την κατασκευή διαφόρων διαμορφώσεων ρυμουλκών της σειράς RA2800.

    Ξενάγηση στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας
    Κατά την παρουσίαση της δυναμικής και των επερχόμενων επενδύσεων των Ναυπηγείων ΟΝΕΧ

    Διαβάστε επίσης:

    AEGEAN 600: Νικητής του αγώνα το σκάφος Black Pearl από τη Γερμανία – Πρωτιά στην κατηγορία MAXI Yachts για το σκάφος AIOLOS του Γ.Προκοπίου

    Τρία τάνκερ στο στόχαστρο των Χούθι – Χτύπησαν το Chios Lion του εφοπλιστή Βαφειά

    Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Εξαγόρασε μετοχές έναντι 25 δολαρίων η μία



    ΣΧΟΛΙΑ