ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 10 Απριλίου ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.
Ο Ιάκωβος Τσούνης τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει το σύνολο της περιουσίας του, αξίας 23 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων), στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Διαβάστε επίσης:
Η Βουλή ευχαρίστησε τον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη για την μεγάλη δωρεά του στις Ένοπλες Δυνάμεις
Γιάννης Αγγελικούσης: Έφυγε από τη ζωή ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής της σύγχρονης εποχής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρίστος Δήμας: Άμεση προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά
- Επιβατική Κίνηση: Άνοδος 9,1% στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ
- ΣτΕ: Ακύρωσε πρόστιμα 40.000 ευρώ της ΝΔ για την υπόθεση της διαρροής των emails
- DBRS: Νέο πλήγμα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τους δασμούς Τραμπ – Η θέση της Ελλάδας
