• Ναυτιλία

    Αγγελικούση: Θετικές οι προοπτικές για το LNG, αναμένεται αύξηση έως 4% τα επόμενα χρόνια

    Μαρία Αγγελικούση - Maran Dry

    Μαρία Αγγελικούση


    «Οι εκτιμήσεις μας για την πορεία του LNG είναι θετικές σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, καθώς βλέπουμε τη ζήτηση φυσικού αερίου να αυξάνεται κατά 3%-4% τα επόμενα δέκα χρόνια».

    Την επισήμανση αυτή διατύπωσε η κορυφαία γυναίκα του ελληνικού εφοπλισμού,  Μαρία Αγγελικούση, μιλώντας στο φόρουμ World LNG Summit & Awards.

    Ειδικότερα, τόνισε ότι «παρακολουθεί ότι η παραγωγική ικανότητα αυξάνεται για να καλύψει αυτή τη ζήτηση, δεδομένου ότι πάνω από 180 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι LNG θα παραχθούν τα επόμενα πέντε χρόνια κυρίως από τις ΗΠΑ και το Κατάρ» και πρόσθεσε:

    «Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα στην αγορά ενέργειας. Το ρωσικό φυσικό αέριο, βασική πηγή τροφοδοσίας της Ευρώπης, μειώθηκε από 110 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως, σε περίπου 18 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σήμερα. Αυτό αντικαταστάθηκε ως επί το πλείστον από το LNG που μεταφέρεται από τη θάλασσα. Το LNG είχε συμπληρωματικό ρόλο στην Ευρώπη και το γεγονός ότι έγινε το βασικό της ενεργειακό καύσιμο τόσο γρήγορα και απρόσκοπτα σημαίνει πως πραγματικά πόσο ευέλικτος ενεργειακός τομέας είναι το LNG. Περιμένουμε αυξημένη ζήτηση τα επόμενα χρόνια και από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα σήμερα LNG και άλλες χώρες της Άπω Ανατολής».

    Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της Μαρίας Αγγελικούση διερευνά την αγορά των εναλλακτικών καυσίμων σε συνεργασία με την εταιρεία Chevron, με την οποία διερευνούν τις δυνατότητες χρήσης της αμμωνίας σε πλοία.

    Διαβάστε επίσης:

    Προειδοποίηση από τον Όμιλο Αγγελικούση: Το χάος στον Παναμά μπορεί να περάσει και στο Σουέζ

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Πιστεύουμε στο LNG και για αυτό επενδύουμε στα 11 νεότευκτα

    Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Ναυπηγεί πλοίο αξίας 125 εκατ. δολαρίων

    Το FSRU Alexandroupolis του Πήτερ Λιβανού ύψωσε ελληνική σημαία και έρχεται στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ