• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Η Navios Partners ενισχύει το ναυπηγικό της πρόγραμμα με δύο ακόμη containerships

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Δύο ακόμη containerships πρόσθεσε στο βιβλίο παραγγελιών της η Navios Maritime Partners LP της Αγγελικής Φράγκου, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Πρόκειται για δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 7,900 teu, που θα χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα και θα κατασκευαστούν στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο HJ Shipbuilding & Construction.

    Η παράδοσης τους αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2027, ενώ το κόστος τους εκτιμάται στα 106 εκατ. δολάρια, αναφέρει το tradewinds.

    Κατά τις πληροφορίες, η ναυτιλιακή άσκησε options προηγούμενης συμφωνίας με το συγκεκριμένο ναυπηγείο.

    Η Navios Maritime Partners πραγματοποιεί μπαράζ κινήσεων με στόχο την αναδιάρθρωση του στόλου της. Εστιάζει στην αντικατάσταση παλαιότερων πλοίων με νεότερα, πιο προηγμένα τεχνολογικά, σε τομείς που παρέχουν επαρκείς αποδόσεις.

    Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιεί μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα, το οποίο εκτός από τα containerships περιλαμβάνει και μεγάλο αριθμό τάνκερ.

    Η Navios Partners διαθέτει τον πιο διαφοροποιημένο στόλο σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές εισηγμένες ναυτιλιακές.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διαχειρίζεται 178 πλοία (bulkers, τάνκερ και containerships), συνολικής χωρητικότητας 15,9 εκατομμυρίων dwt και 247.674 teu. Η μέση ηλικία του στόλου της είναι 9,6 έτη.

    Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η Navios Partners συμφώνησε να αγοράσει τέσσερα νεότευκτα δεξαμενόπλοια aframax/LR2, εξοπλισμένα με scrubber, χωρητικότητας 115.000 dwt, από μη συνδεδεμένα τρίτα μέρη, έναντι συνολικής τιμής 263,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον στόλο της εταιρείας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028.

    Παράλληλα, την ίδια περίοδο συμφώνησε να αποκτήσει δύο νεότευκτα πλοία εμπορευματοκιβωτίων 7,900 teu, που θα έχουν την δυνατότητα χρήσης μεθανόλης, έναντι συνολικής τιμής αγοράς 212 εκατομμυρίων δολαρίων. Η παράδοση τους ορίστηκε για το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

    Tο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2024, η Navios Partners παρέλαβε τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 5,300 teu, τα οποία έχουν ναυλωθεί με καθαρή μέση τιμή 37.050 δολαρίων ημερησίως, για χρονική περίοδο 5,2 ετών.

    Επίσης, τον Αύγουστο εντάχθηκε στον στόλο της ένα aframax/LR2 τάνκερ, κατασκευής 2024, το οποίο έχει ναυλωθεί έναντι 26.366 δολ. καθαρά την ημέρα, για περίοδο πέντε ετών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποιοι εφοπλιστές «σαρώνουν» στο Χρηματιστήριο: Τα κέρδη για Φράγκου, Μαρινάκη, Βαφειά, Προκοπίου, Αλαφούζο, Τσάκο

    Η Attica Group ολοκλήρωσε την αγορά του πλοίου Thunder

    Icon Energy (Ισμήνη Παναγιωτίδη): Διαθέτει ρευστότητα για αγορά πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ