• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: H Νavios Partners συνδέεται με νέες παραγγελίες containerships

    • NewsRoom

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΦΡΑΓΚΟΥ


    Με την παραγγελία έως και 4 containerships συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές τη ναυτιλιακή Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου.

    Το ναυπηγείο HJ Shipbuilding & Construction γνωστοποίησε ότι έχει συνάψει συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 7,900 teu, έναντι 110 εκατ. δολαρίων το καθένα, με μία ευρωπαϊκή ναυτιλιακή εταιρεία, αναφέρει το tradewinds.

    Το συμβόλαιο περιλαμβάνει options για δύο επιπλέον πλοία που “δυνητικά αυξάνουν τη συνολική αξία του συμβολαίου στα 600 δισ. γουον Νοτίου Κορέας”, δήλωσε το ναυπηγείο. Η παράδοση των πλοίων έχει οριστεί για το 2026.

    Τα νεότευκτα πλοία θα είναι έτοιμα για χρήση μεθανόλης και εξοπλισμένα με scrubbers για να πληρούν τους κανονισμούς του ΙΜΟ, επιτρέποντας μια πιθανή μετάβαση σε ουδέτερη από άποψη άνθρακα λειτουργία στο μέλλον.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα new-ships orderbook, η Navios Maritime Partners έχει παραγγείλει πλοία με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο ναυπηγείο HJ Shipbuilding & Construction.

    Η Navios έχει συνεργαστεί ξανά κατά το παρελθόν με το ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας και έχει ήδη υπό κατασκευή δύο πλοία χωρητικότητας 7,700 teu LNG διπλού καυσίμου, τα οποία αναμένεται να παραλάβει στο τέλος του τρέχοντος έτους και στις αρχές του επόμενου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    H ναυτιλιακή πραγματοποιεί μπαράζ κινήσεων με στόχο την αναδιάρθρωση του στόλου της. Εστιάζει στην αντικατάσταση παλαιότερων πλοίων με νεότερα, πιο προηγμένα τεχνολογικά, σε τομείς που παρέχουν επαρκείς αποδόσεις.

    Διαθέτει τον πιο διαφοροποιημένο στόλο σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές εισηγμένες ναυτιλιακές. Στο σύνολο των 176 πλοίων που διαχειρίζεται, περιλαμβάνονται 77 bulkers, 52 τάνκερ και 47 containerships. Παράλληλα υλοποιεί ναυπηγικό πρόγραμμα για 26 πλοία, 17 τάνκερ και 9 containerships.

    Η μετοχή της έχει καταγράψει φέτος θεαματικά κέρδη, αφού από τα 31 περίπου δολάρια που βρίσκονταν τον Φεβρουάριο έχει εκτιναχθεί στα 49,95 δολάρια, σύμφωνα με το κλείσιμο της συνεδρίασης της 20ης Ιουνίου.

    Αντίστοιχα η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται στα 1,5 δισ. δολάρια.

    Δείτε το βίντεο στο TikTok του mononews:

    @mononews.gr #angelikifragkou #fragkou #shipping #maritime #navios #naviospartners #greece #news #fy #fyp ♬ Success Motivation – ZydSounds

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Αυξήθηκαν οι ναύλοι στα κοντέινερ κατά 7%

    Ο Χαράλαμπος Φαφαλιός επανεξελέγη πρόεδρος στο «Κομίτι»

    Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Θα ναυπηγήσει άλλα πέντε τάνκερ – Κέρδη 54 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ