• Ποσειδώνια

    Αγγελική Φράγκου: Αξιοποίηση των ταλέντων ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας

    • NewsRoom
    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Στους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι ο μικτός στόλος μπορεί να αποφέρει καλύτερες αποδόσεις αλλά και στην αξιοποίηση των ταλέντων, ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας, μίλησε μεταξύ άλλων η ισχυρή πλοιοκτήτρια Αγγελική Φράγκου στο TradeWinds Shipowners Forum που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2024.

    Ερωτηθείσα από τον αρχισυντάκτη του TradeWinds, Julian Bray, για τις απόψεις της σχετικά με την ισότητα, δεδομένης της θέσης της ως μία εμβληματική γυναίκα με ηγετική θέση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η επικεφαλής του ομίλου Navios απάντησε:

    «Δεν πρόκειται για γυναίκες και άντρες. Το πιο σημαντικό για όλους τους νέους ανθρώπους, είναι ένα πράγμα όπως τους λέω: Ακολουθήστε το πάθος σας, βρείτε μια δουλειά που την αγαπάτε και σας σέβονται.»

    Η κα Φράγκου δήλωσε ότι δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει γιατί οποιαδήποτε σημαντική εταιρεία θα ήταν προκατειλημμένη εναντίον των γυναικών.

    «Θέλω το ταλέντο και θέλω να έχω όλο το ταλέντο. Δεν με νοιάζει αν είναι γυναίκα, άντρας, οποιασδήποτε εθνικότητας», τόνισε. «Αυτό είναι άσχετο. Αυτό που έχει σημασία είναι ο άνθρωπος που κυνηγάει το πάθος του και επίσης να εκπαιδεύουμε, να βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Είναι προς όφελος του οργανισμού.»

    Αυτή την εβδομάδα ο όμιλος Navios γιόρτασε 70 χρόνια από την ίδρυση του, εκ των οποίων τα 20 χρόνια βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αγγελικής Φράγκου.

    Σήμερα είναι μία από τις ελάχιστες εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακές με διαφοροποιημένο στόλο, που δραστηριοποιείται σε διάφορες αγορές της ναυτιλίας.

    Μάλιστα, η εφοπλίστρια αστειεύτηκε λέγοντας ότι το να διαλέξει κανείς ανάμεσα στις διαφορετικές αγορές είναι σαν να διαλέγει το αγαπημένο του παιδί.

    «Είμαστε μια διαφοροποιημένη εταιρεία που ουσιαστικά παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα», εξήγησε.

    «Σκοπεύουμε να φέρουμε στον δημόσιο τομέα, κάτι που για πολύ καιρό βρισκόταν στον ιδιωτικό τομέα, ως μια διαφοροποιημένη εταιρεία. Γιατί; Επειδή φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.»

    Σύμφωνα με την Αγγελική Φράγκου η διαφοροποίηση επιτρέπει στους εφοπλιστές να είναι πιο υπομονετικοί.

    «Η αγορά θα έρθει στον δρόμο σας, δεν χρειάζεται να παίρνετε πάντα μία συγκεκριμένη απόφαση για μία συγκεκριμένη αγορά», είπε.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»



    ΣΧΟΛΙΑ