• Ναυτιλία

    Alfa Nero: Πουλήθηκε το πρώην megayacht της Γιάννας Αγγελοπούλου – Στα 40 εκατ. δολάρια το τίμημα

    • NewsRoom
    Το mega yacht Alfa Nero

    Το mega yacht Alfa Nero


    Πουλήθηκε τελικά, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, το πολυτελές superyacht, Alfa Nero, που ήταν εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Αντίγκουα στην Καραϊβική.

    Το πλωτό παλάτι που είχε κατασκευαστεί αρχικά, το 2007, για το ζεύγος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, άλλαξε χέρια δύο χρόνια αφότου το κατάσχεσαν οι αρχές της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, θέτοντας το σε ακινησία σε μια μαρίνα στο Σεντ Τζονς.

    O Ρώσος μεγιστάνας

    Το Alfa Nero έχει συνδεθεί με τον μυστικοπαθή Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Guryev, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις αρχές του 2022. Όταν το πολυτελές σκάφος εμφανίστηκε στο λιμάνι Φάλμουθ της Αντίγκουα αργότερα το ίδιο έτος, το FBI κανόνισε με τις τοπικές αρχές να κάνουν έφοδο και να ανακρίνουν το πλήρωμα προκειμένου να τους αποκαλύψει στοιχεία για τον ιδιοκτήτη του.

    Ο Guryev αρνήθηκε ότι του ανήκε το σκάφος, οπότε η κυβέρνηση της Αντίγκουα το κατάσχεσε ως εγκαταλελειμμένη ιδιοκτησία και προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημοπράτησή του.

    Η αποτυχημένη προσπάθεια

    Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο σκάφος για να το καταστήσει ελεύθερο προς πώληση και τον Ιούνιο του 2023 πωλήθηκε στον πλειοδότη -τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Έρικ Σμιντ– έναντι 68 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ωστόσο, η πώληση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς η κόρη του Ρώσου Guryev, Yulia Guryeva-Motlokhov, κατέθεσε αγωγή ισχυριζόμενη ότι το γιοτ ήταν δικό της.

    Alfa Nero

    Ο Σμιντ βρέθηκε από το πουθενά αντιμέτωπος με μια δικαστική διαμάχη, την οποία δεν ήθελε, γι’ αυτό και αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά του.

    Έκτοτε το σκάφος παρέμενε απούλητο και κόστιζε στην κυβέρνηση της Αντίγκουα περίπου 100.000 δολάρια το μήνα για τη συντήρησή του.

    «Θέλω απλώς να το δω να φεύγει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Λιμενικής Αρχής της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Darwin Telemaque στους London Times τον Ιούνιο. «Όλο αυτό το πράγμα ήταν σαν μυθιστόρημα του Tom Clancy. Και εγώ έχω κολλήσει στη μέση».

    Αυτή τη φορά, το Alfa Nero φαίνεται έτοιμο να αναχωρήσει επιτέλους. Μετά από ιδιωτικές συνομιλίες με έναν υποψήφιο αγοραστή, το σκάφος τέθηκε και πάλι προς πώληση, με τη βοήθεια του μεσιτικού γραφείου Northrop & Johnson. Η συμφωνία έκλεισε γρήγορα, το τίμημα ανήλθε στα 40 εκατ. δολάρια, αλλά η ταυτότητα του αγοραστή δεν έγινε γνωστή.

    H εντυπωσιακή πισίνα που μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο

    Αν και η πώληση απέφερε πολύ λιγότερα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη τιμή πώλησης, το κλείσιμο της συμφωνία προκαλεί ανακούφιση στην Αντίγκουα, που θα γλυτώσει το μηνιαίο κόστος συντήρησης και τους μισθούς του πληρώματος.

    Με την πώληση αποφεύγεται επίσης ο κίνδυνος οποιασδήποτε υποβάθμισης της αξίας των υπερπολυτελών εξοπλισμών του σκάφους, όπως οι δερμάτινοι και ξύλινοι εσωτερικοί χώροι του, οι οποίοι πρέπει να κλιματίζονται συνεχώς.

    Το υπερπολυτελές σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και 12 επισκέπτες σε έξι καμπίνες, καθώς και πλήρωμα 26 ατόμων.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yachtcharterfleet.com, το σκάφος νοικιάζεται προς περίπου 886,500 δολάρια την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Top Ships: Εισέρχεται στην αγορά των megayachts – Eξαγοράζει το Para Bellum του CEO της Ευάγγελου Πιστιόλη

    Χένρι Χόλτερμαν: Ο ισχυρός άνδρας της Ελλάκτωρ πουλάει το πλωτό παλάτι του – To ποσό που ζητά

    Christina O: H θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση πωλείται στην τιμή των 90 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ