• Ναυτιλία

    Αλεξάνδρα Γκανά: Η όμορφη και δυναμική εφοπλιστίνα που αναστατώνει το Facebook με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της

    Αλεξάνδρα Γκανά. Η όμορφη και εξαιρετικά δυναμική εφοπλιστίνα


    Η Αλεξάνδρα Γκανά, ομολογουμένως, είναι μια ωραία και εντυπωσιακή γυναίκα. Όμως, έχει και μια επιτυχημένη πορεία και εξέλιξη στο χώρο της ναυτιλίας. Με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, με τέσσερα πτυχία, εκ των οποίων δύο μεταπτυχιακά, και ειδίκευση στο ναυτικό δίκαιο. Σπούδασε ένα χρόνο στο Νότιγχαμ και έξι στο Λίβερπουλ.

    Έχει τρεις αγάπες: Τη ναυτιλία, όπου διευθύνει πέντε πλοία μέσω της οικογενειακής ναυτιλιακής Ganmar Shipping, την οικογένεια -είναι αφοσιωμένη μητέρα στα δύο παιδιά της- και την πολιτική.

    Για καθημερινότητα της λέει: “Η καθημερινότητα μου μοιράζεται στα παιδιά μου και στην οικογένεια μου, στη θάλασσα και στα καράβια και στους ανθρώπους που αγαπώ και απολαμβάνω κάθε στιγμή”.

    Για την πόλη που μεγάλωσε, το Πέραμα, τονίζει: “Μεγάλωσα στο Πέραμα, όπου τώρα με την σειρά τους μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Η πόλη μου μυρίζει θάλασσα, ιδρώτα και λαμαρίνα και αυτή η μυρωδιά σημάδεψε την αισθητική μου. Σε όποιες πόλεις ή χώρες και αν ταξίδεψα, δεν βρήκα ομορφότερη θέα από την θάλασσα που αντικρίζω κάθε πρωί που ανοίγω τα μάτια μου”.

     

    Η Αλεξάνδρα Γκανά για την άλλη μεγάλη αγάπη της, τη θάλασσα, λέει:

    “Η θάλασσα είναι η ομορφότερη και πιο σημαντική δημιουργός… Αυτή που γεννάει τα πιο όμορφα παιδιά, που ταξιδεύει ελεύθερη και πάντα αφομοιώνει, ποτέ δεν αφομοιώνεται. Αν όμως αψηφήσεις την δύναμη και την υπεροχή της, θα σε αφήσει να τιμωρηθείς στην καταστροφικότητα της αβύσσου της. Θέλει αγάπη και σεβασμό η θάλασσα… και ανταποδίδει τα δώρα της σε όποιον την ερωτεύεται. Μην ξεχνάς ότι είναι… γυναίκα”.

    Σε μια αυτοβιογραφική συνέντευξη, είπε, επίσης για τη θάλασσα και τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα του πατέρα της:

    “Η θάλασσα είναι το στοιχείο που με αφορά απόλυτα. Μεγάλωσα στο Πέραμα και είχα την τύχη να βιοπορίζεται η οικογένειά μου μέσω αυτής. Επισκευές στα πλοία ο πατέρας μου και καλός μάστορας, αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν και καλός επιχειρηματίας. Το 1984 αγόρασε το πρώτο πλοίο του σε αξία scrap  και κατάφερε με πολύ κόπο και αγώνα να το κάνει αξιόπλοο και να συνεργαστεί με την μεγαλύτερη ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία.

    Το να αγαπήσουμε τον κόπο του και να εμπνευστούμε από την αφοσίωσή του στην θάλασσα ήταν αναπόφευκτο. Όταν ξεκίνησαν οι σχετικές σπουδές μου στην Αγγλία, ήδη είχα σημαντική εμπειρία και γνώσεις του συγκεκριμένου κλάδου”. Είναι ενεργή και στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Στο πρόσφατο παρελθόν, το 2019, ήταν και υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Β’ Πειραιά.

     

    Ενεργή και στην πολιτική

     

    Τώρα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και στέλεχος της ΕΚΟ ( Ειδική Κομματική Οργάνωση Ναυτιλίας ) της Νέας Δημοκρατίας, με την ευθύνη της γενικής γραμματείας.

    Δεν περνά απαρατήρητη

    Η Αλεξάνδρα Γκανά, όμως, έχει αξιοπρόσεκτη παρουσία στα κοινωνικά μέσα επικοινωνίας και ιδιαίτερα στο Facebook, όπου αναρτά φωτογραφίες, από τις καλοκαιρινές διακοπές της, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ανδρικού, αλλά και του γυναικείου πληθυσμού.

    Ψηλή, με εκφραστικά χαρακτηριστικά, όχι δεν περνάει απαρατήρητη, αλλά αντίθετα συγκεντρώνει τον ιδιαίτερο θαυμασμό των διαδικτυακών φίλων της.

    Τελευταία, ανάρτησε μια φωτογραφία της στη θάλασσα και σχολίασε: “Ευτυχία είναι να περνούν τα χρόνια και να κοιτάς πίσω με αγάπη, ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη “.

    Επίσης, την περασμένη Τετάρτη που άνοιξαν τα σχολεία, τόνισε: “Κάποτε στο Liverpool ξεκινούσε η φοιτητική μου ζωή …” και πρόσθεσε: “Σε μια χώρα και ένα Πανεπιστήμιο που με δίδαξαν ότι «ξένος» είναι μόνο εκείνος που δεν αγαπάει και δεν σέβεται ό,τι του προσφέρεται !”.

    Η Αλεξάνδρα Γκανά είναι μια γυναίκα με εντυπωσιακή σωματοδομή και κυρίως ακομπλεξάριστη.

    Μικρή την έλεγαν “αγοροκόριτσο” και όπως εξομολογείται η ίδια: “Αγοροκόριτσο έλεγαν ότι είμαι και εγώ απλά το απολάμβανα και την αρσενική πλευρά του εαυτού μου”.

     

    Ασχολήθηκε και με τον αθλητισμό: “Ασχολήθηκα οκτώ χρόνια με τις πολεμικές τέχνες και πέντε χρόνια με το μπάσκετ”.

    Η Αλεξάνδρα Γκανά, έχει και μια κακή συνήθεια, την οποία ανέφερε σε συνέντευξη της: “Μια κακή συνήθεια που αγαπάω να συντηρώ είναι ότι αγαπώ να τρώω με τα χέρια πολλές φορές επιδεικτικά και να γελάω δυνατά. Δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω κάτι που αγαπώ εφόσον δεν δημιουργεί πρόβλημα σε άλλους ανθρώπους”.

    Η παρουσία της στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία Ganmar Shipping, που δημιούργησε ο πατέρας της Δημήτρης Γκανάς, είναι καθοριστική.

    Με καταγωγή από τη Μάνη, συχνά εκδηλώνει τον θαυμασμό της και την αγάπη της για τον τόπο καταγωγή της και υπερήφανη για τους ανθρώπους της.

    Πειραιώτισσα, αφού γεννήθηκε στη Νίκαια και ζει στο Πέραμα. Εκεί μεγάλωσε με τις άλλες δύο αδερφές της. Δεν κρύβει ότι μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα.

    Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και από το 2000 άρχισε εργάζεται καθημερινά και να κινείται σε ένα δύσκολο και ανδροκρατούμενο επάγγελμα, που σιγά σιγά κατακτιέται, όλο και περισσότερο από τη νέα γενιά γυναικών που διαθέτει και υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποχή δικηγόρων: Μια συμβολική σύγκρουση που ξεπερνά τον νέο δικαστικό χάρτη
    Ελληνικό: Επιπλέον 450 κατοικίες στη γειτονιά Little Athens ρίχνει στην αγορά η Lamda Development
    «Sounion»: Προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου – Έφτασε το ναυγοσωστικό Aigaion Pelagos συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία
     



    ΣΧΟΛΙΑ